петак, 30. децембар 2011.

REALIZACIJA DOGOVORA CVETKOVIĆ - ČANAK


     NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Republike Srbije Mirkom Cvetkovićem sa kojim je razgovarao na temu realizacije dogovora o vraćanju imovine Pokrajini Vojvodini, a u skladu sa članom 73. Zakona o javnoj svojini. 
Bojan Kostres
     Kostreš je u izjavi za internet portal glasackakutija.com podsetio da je 23. septembra lider LSV Nenad Čanak postigao dogovor sa premijerom Cvetkovićem koji je pristao na amandmane Lige u vezi sa Zakonom o javnoj svojini, kojima su Vojvodini vraćena preduzeća Novosadski sajam, DP Gas Novi Sad, imovina Radio televizije Vojvodine, rudnik u Kovinu, Petrovaradinska tvrđava, imovina Vojvođanske akademije nauka i umetnosti i legati.


     – Na današnjem sastanku definisali smo modele o načinu na koji bi smo te aktivnosti priveli kraju i kako bi one bile sprovedene u najkraćem mogućem roku. Sledeći sastanak biće polovinom januara iduće godine, a očekujemo da će dobar deo akata biti pripremljen do kraja sledećeg meseca kako bi se našli na sednici Vlade najkasnije početkom februara – izjavio je Kostreš. 


     Podsetimo, premijer Cvetković na sastanku sa Nenadom Čankom u septembru saopštio je da nije prihvaćen amandman LSV o poljoprivrednom zemljištu. 


     – Načelno je postignut politički dogovor da se formiraju Republički i Pokrajinski fond, kojima će biti preneta određena količina zemlje koja se nalazi u Vojvodini. To je samo jedno od mogućih rešenja, ali ono se sada ne može sprovesti u delo, odnosno, fondovi se mogu formirati tek nakon završetka procesa restitucije – objasnio je Kostreš.
(BILSV, 29.12.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар