среда, 20. јул 2011.

ČANAK: UTVRDITI KO JE ODGOVORAN ZA HADŽIĆEVO BEKSTVO

     NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je danas hapšenje poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića i zatražio da se utvrdi ko mu je 2004. godine omogućio da pobegne.


     – Nadam se da će se nadleženi organi pozabaviti time ko je omogućio Hadžiću da se krije sedam godina, kao i ko ga je 2004. obavestio o podizanju optužnice i tako mu omogućio da pobegne – rekao je Čanak agenciji Beta. Izrazio je uverenje da će, pošto to bude otkriveno, bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica "biti izveden pred lice pravde" - jer je bio na dužnosti u vreme kada je Hadžić pobegao. Čanak je izrazio nadu i da će se pravosudni organi u Srbiji pozabaviti i kriminalcima koje ne potražuje međunarodne zajednica, nego samo građani Srbije. 


     – Nadam se da će oni posle sudskih procesa u najmanju ruku biti lustrirani – kazao je Čanak. Hadžić je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovečenosti nad Hrvatima i drugim nesrbima u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu od avgusta 1991. godine do kraja juna 1992., uključujući streljanje 194 hrvatska zarobljenika na Ovčari kod Vukovara.
(BILSV, 20.07.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар