петак, 22. јул 2011.

TRŽNICA GRADI HLADNJAČU I ULAZI U VELEPRODAJU


     NOVI SAD - Novosadsko Javno preduzeće Tržnica započelo je izgradnju rashladne hale na Najlon pijaci, što predstavlja jednu od najvećih investicija ovog preduzeća u 2011. godini. Ovim će se stvoriti bolji uslovi za skladištenje i održavanje poljoprivrednih proizvoda, a hala će imati mesta za do 600 tona voća i povrća, u zavisnosti od načina pakovanja. Kako za Slobodnu Vojvodinu kaže direktor ovog preduzeća Dušan Bajić, građevinski radovi su završeni, a sada slede poslovi koji se tiču mašinske i skladišne tehnike.


     Bez konkurencije zakupcima


     - Procenili smo da će tržničarska delatnost u narednom periodu opadati, jer će jačanjem države nestajati robni delovi na pijacama. Od tih robnih delova mi sada imamo prihod od 23-24 odsto, i to ćemo morati sami da zaradimo – objašnjava Bajić neposredne razloge za ovu investiciju. On napominje da Tržnica ovom investicijom ne želi da uđe u maloprodaju, da ne bi bila konkurencija svojim 
zakupcima tezgi, nego isključivo u velepordaju.


     - Mi robu možemo kupiti po nižim cenama i boljim uslovima plaćanja i čuvati je u hladnjači, a kasnije je prodati po nešto većim cenama. Samo to skladištenje je automatska zarada – kaže 
direktor Tržnice. 


     Podizanje prometa 


    Kao primer, Bajić navodi da Tržnica u avgustu može kupiti paradajz po veoma niskim cenama, a da ga za nekoliko meseci može prodati za mnogo više novca, ali i napominje da Tržnici u ovom poslu nije samo važna zarada. 


     -  Nećemo mi to voće i povrće ni kasnije prodavati po punoj tržišnoj ceni, jer nam nije samo interes da zaradimo. Oni će biti znatno jefitniji, ali ćemo napraviti selekciju dve do tri pijace, jer ćemo prodajom jeftinog voća i povrća tamo dovući kupce i za drugu robu i dići promet pijace – kaže Bajić. On se nada da će hladnjača biti u potpunosti gotova do kraja godine, a da će već naredne doneti prve rezultate.

Нема коментара:

Постави коментар