петак, 6. јануар 2012.

FAŠIZAM U "KURIRU": DA OTERAMO JOVA KAPIČIĆA!


     Da se u 2012. ništa neće promeniti u odnosu na prethodne godine raznovrsnog nasilja, uverilo nas je nešto što je katalogizirano pod nazivom Milan Lađević i deluje kao urednik rubrike vesti u znamenitom kriptodržavnom i paranovinarskom dnevniku "Kurir". Ovaj službenik urokljivog pogleda znalački je detektovao odakle nam preti opasnost i sve to overio u javnom pozivu na verbalno i fizičko iživljavanje, pod ćosićevskim naslovom "Pomozimo Jovu Kapičiću da se iseli".
Nepoželjan u Srbiji i "Kuriru": Jovo Kapičić
      
MILAN LAĐEVIĆ , NOVINAR "KURIRA":
Iako imam problema s kičmom,
lično ću nositi kofere"
     Počela je još jedna fašistička godina u zemlji koja se nikad nije libila da ponizi, stigmatizuje, protera, prebije ili likvidira svakog ko stoji na putu njenog nacionalnog buđenja. Da će stare navike biti aktuelne i u 2012. godini, već 5. januara, uoči Badnje večeri, potvrdio je Milan Lađević, urednik nekakvih lažnih vesti u Kuriru, biranim bogougodnim rečima koje pozivaju na linč, omiljenu srpsku sportsku disciplinu.


     "Zamolio bih sve ljude dobre volje da izađu u susret velikom junaku Crne Gore Jovu Kapičiću da ga u što kraćem roku i besplatno isele u Crnu Goru! Ko god ima ljude i kamion, nek se javi, mada se ne bih bunio ako bismo to mogli da uradimo brže. Recimo Jatom. Iako imam problema s kičmom, lično ću nositi kofere", nedvosmisleno je pozvao Lađević svakog pravovernog Srbina na nasilje, ne obazirući se na državnog tužioca i njegovu službenu dužnost da preduzme mere odmah po saznanju da se priprema organizovani zločin, ne uzimajući kao olakšavajuću okolnost što podstrekač, po sopstvenom priznanju, nema dovoljno ispravljenu kičmu.

MERI VORLIK, STALNI ČITALAC KURIRA
     Opravdavajući najavljeno nasilje, Lađević je podsetio da je "ovaj vremešni starac organizovao letnji kamp za Srbe na Golom otoku" i, ne osvrćući se nad činjenicom da im ni takav tretman nije pomogao da se opamete, nastavio da lamentira nad rečno-ostrvskom sudbinom Draže Mihajlovića, ubijenim "ozloglašenim" četnicima, Kosovom, a i Metohijom kad je već u patriotskoj kancelariji, svaljujući sve na nedužnog Čedomira Jovanovića i još nedužniji LDP.



     "No, da se vratimo transportu za Crnu Goru. Pitanje je da li da ga pošaljemo biznis klasom ili u vagonima, kako su oni slali ljude na jadransko ostrvo? Ili možda da spasemo još neke uz njega od ove nedemokratske, zle zemlje, gde su ugroženi životi istaknutih ličnosti, pa da zakupimo celu kompoziciju?", elaborira Lađević, skrhan dilemama, da li starca treba poslati samo osakaćenog ili sa nogama napred, te da li o istom trošku valja eliminisati i ostale neprijatelje Srbije.


     Na samom moralnom dnu teksta/poziva na linč, Lađević dovodi u pitanje i samu junačku vest o prebijanju čoveka od 93 godine, postavljajući pitanje legendarno efikasnoj Dačićevoj policiji: "Zašto dosad nisu pronašli napadača? Nemojte da ispadne da se junak sapleo", sve rukovodeći se korisnim istražno-političko-sudskim presedanom koji kaže da se i Zoran Đinđić sam sapleo, jer, "napadač", onaj civilni, nije pronađen ni posle devet godina nezavisne, uporne i posvećene istrage.


     Jedan je već platio glavom, zašto ne bi i ostali koji nam patriotsku sreću kvare?

Нема коментара:

Постави коментар