недеља, 22. јануар 2012.

RUSKI MINISTAR KOMUNIKACIJA KRITIKOVAO SOPA ZAKON: U RUSIJI NEĆE BITI NIKAKVIH SLIČNIH INTERNET CENZURA


     Ruski ministar komunikacija - novi zakoni mogli bi biti iskorišćeni za Sprovođenje cenzure.
slika: Ruski ministar komunikacija kritizirao SOPA zakon: "U Rusiji neće biti nikakvih sličnih internet cenzura"
     Uz sve glasniju raspravu o mogućim novim američkim internet zakonima oglasio se i ruski ministar komunikacija Igor Šegolev koji je rekao: "U Rusiji neće biti nametnute nikakve nove internet cenzure poput ovih u SAD-u".


     Takođe je i otvoreno kritikovao predloženi SOPA i PIPA zakon rekavši kako bi novi zakoni mogli biti iskorišćeni za sprovođenje cenzure. Napomenuo je i kako se o mogućnosti blokiranja Facebook-a i Twitter-a u Rusiji ne raspravlja, dok su u isto vreme mnoge evropske države već najavile blokadu u slučaju socijalnih nemira.


     Ipak, napomenuo je kako bi sve države morale sarađivati u borbi protiv kriminalaca i terorista koji se služe internet tehnologijama.


     Podsetimo, u najvećoj akciji do sada, američka vlada je ugasila popularni sajt Megaupload.com što je rezultiralo žestokim napadom hakera Anonymous. Na twitter stranici organizacije je osvanula poruka: "Mi Anonymous pokrećemo najveći napad na stranice vlade i muzičke industrije ikada. Zar su FBI mislili da se mogu tek tako izvući nakon onoga što su napravili? Trebali su nas očekivati."
(RT | BBC)

Нема коментара:

Постави коментар