субота, 21. јануар 2012.

KO JE JEFTINIJI RADNIK DOBIJA POSAO


     Njujork - Trenutna recesija je 'recesija zauvek', smatra Set Godin, autor knjiga 'Plava krava' i 'Svi marketinški stručnjaci su lažljivci', piše Biznis Insajder.
     Osnivač Skvidu-a, internet portala za kreiranje web stranica i autor 13 knjiga kaže da će se sadašnja recesija pretvoriti u 'večnu recesiju' zato što je došao kraj industrijskom dobu što znači kraj prosečnom radniku.


     "Osamdeset godina vredelo je pronaći posao, raditi šta ti se kaže i otići u penziju. Danas, ukoliko ste prosečan radnik, uvek će se naći neko ko će raditi isto to što i vi, samo jeftinije. No, ukoliko ste po nečemu drugačiji i jedinstveni, ljudi će vas pronaći i bolje platiti", rekao je Godin.


     Godin savetuje da ne treba čekati tuđe naloge već uzeti karijeru u svoje ruke. Tako pisci, sa kojima se Godin razume kao autor mnogih knjiga, ne trebaju izdavača, neka pronađu način i sami objave knjigu. 
     "Došli smo do razdoblja kad nema velikih korporacija koje čekaju samo vas, vi treba da se ponudite tržištu", zaključuje Godin.

Нема коментара:

Постави коментар