четвртак, 7. јул 2011.

DANAS POČINJE EGZIT!

     Danas počinje 12. izdanje festivala Egzit u Novom Sadu. Kamp na novom mestu, uz obalu Dunava sa petrovaradinske strane.  


     U kampu ima mesta za oko 10.000 posetilaca, oni pristižu još od ponedeljka.


     Petrovaradinska tvrđava i Egzit su i ove godine mnogima sinonim za najbolju zabavu u Srbiji.


     Oni koji žele dobro mesto u festivalskom kampu su već stigli. Prijavljivanje u kampu, postavljanje šatora u šumi, a potom odmor od napornog puta. Nekima je ovo prvi Egzit, dok su drugi čuli da je jeftin i zbog toga su tu. Zajedničko im je što svi očekuju odličan provod. 
EXIT KAMP PETROVARADINSKA ADA - KLIKNI ZA UVEĆANJE
     Kamp je ove godine na Petrovaradinskoj adi, a spreman je da ugosti oko 10.000 turista iz zemlje i sveta. Za one koji žele da osete čar Egzita i u kampu, organizatori su pripremili i dnevne žurke, ali i nove, zanimljive sadržaje.


     Sve je spremno i na tvrđavi. Završene su poslednje pripreme, postavljene bine i obavljene tonske probe. Kapije festivala se otvaraju u 17 časova i tada zvanično počinju četiri najuzbudljivija dana u Petrovaradinu.
PETROVARADINSKA TVRĐAVA - MAPA BINA - KLIKNI ZA UVEĆANJE
     A za sve ovogodišnje posetioce, organizovana je akcija pod nazivom "Skrivena blaga Donjeg grada Petrovaradina", koja će sve zainteresovane odvesti u pustolovinu kako bi otkrili kulturna blaga novosadske tvrđave. 


     Takođe, očekuje nas i pomalo tredicionalni, ali nikada veći, jači i više zapanjujući vatromet! Exit 2011 otvoriće pirotehničko čudo kakvo do sada nismo imali prilike da vidimo na ovim prostorima. Pripremite se!


     Igrom do znanja o Petrovaradinu


     Evropa Nostra Srbija u saradnji sa novosadskim udruženjem građana Suburbium pripremila je akciju "Skrivena blaga Donjeg grada Petrovaradina", koja će u Novom Sadu biti sprovedena od 7. do 10. Jula 2011., za vreme trajanja EXIT festivala.


     Akcija je osmišljena tako da posetioce odvede na putovanje kroz kulturna i prirodna bogatsva Donjeg grada Petrovaradina, popularnog "Gradića", i upozna ih sa istorijom i namenom 15 raznolikih lokacija ovog dela Novog Sada, saopštili su organizatori. 


     Cilj ove akcije je da podstakne posetioce EXIT festivala da dodatno upoznaju Petrovaradin i Novi Sad i dođu u bliži kontakt sa kulturom zemlje koju posećuju. 


     Posetioci će dobijati 3D mapu "Gradića" sa naznačenih 15 lokacija i nagradni upitnik sa 15 pitanja koja se odnose na date lokacije. Na svakoj od lokacija nalaziće se info panel, sa osnovnim informacijama vezanim za to mesto na kome će posetioci moći da otkriju odgovore na pitanja. Krajnja tačka rute je kancelarija Suburbiuma, (Štrosmajerova 5), u kojoj će učesnici davati popunjene upitnike od 15h-24h svakog dana, i dobiti šansu da osvoje jednu od 30 autentičnih nagrada. 


     Mapa će biti dostupne u kancelariji Suburbiuma, info pultovima festivala EXIT i turističke organizacije Novog Sada, na sajtu Evropa Nostra Srbije i Suburbiuma, a svakodnevno će se deliti i u kampu, centru grada i na ulasku u Petrovaradin. 


     Akciju su finansirali Fondacija The State of EXIT i Razvojna banka Vojvodine u okviru konkursa "10 super ideja za turizam u Novom Sadu".

Нема коментара:

Постави коментар