четвртак, 7. јул 2011.

KOSTREŠ: RAZGOVORI IDU TEŠKO, SPORI SU I NAPORNI

     NOVI SAD - Tekst zakona o javnoj svojini trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.


     – Razgovori idu teško, spori su i naporni, ali pravimo korake napred i verujem da će tekst biti upućen premijeru do 15. jula – rekao je Kostreš agenciji Beta, a prenose mediji. On je naveo da se u radnoj grupi vode razgovori o tome od koje godine treba poći u definisanju javne svojine Vojvodine i da je to "političko pitanje". Kostreš je istakao da se zalaže da se Vojvodini vrati sve ono što joj je pripadalo pre 1988. godine kada su veliki sistemi bili u vlasti pokrajinske administracije, dok ostali članovi radne grupe smatraju da treba poći od 1995. godine.


     – Treba postići saglasnost obeju strana i pokušaćemo da nađemo kompromisno rešenje – kazao je Kostreš. Prema njegovim rečima, nije bitno što će zakon o javnoj svojini biti donet pre zakona o restituciji jer se zakoni međusobno ne isključuju i oba propisa su na evropskoj agendi. Kostreš je naveo da bi bilo dobro da se zakon o javnoj svojini nađe na javnoj raspravi, ali i da je potrebno što pre usvojiti taj propis.
(BILSV, 06.07.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар