уторак, 5. јул 2011.

PONIŽAVANJE GRAĐANA U REDOVIMA ZA DOKUMENTA SE NASTAVLJA


     Iako je kao mogućnost policija najavila da će do kraja juna rešiti problem velikih redova za dokumenta, to se nije desilo, pa se ponižavanje Novosađana kojima su potrebne lične isprave nastavlja.


     Garancija da ćete doći na red, nije čak ni ako pred šalter salu na Bulevaru oslobođenja, dođete skoro 10 sati pre otvaranja, kaže jedan od slušalaca Radija 021, koji bezuspešno pokušava da izradi pasoš i ličnu kartu. On objašnjava da je u red stao nešto posle 10 sati uveče i da se tada činilo da će ujutru moći da dobije broj za dokumenta, ali da se to nije desilo: "Do ujutru je bilo 200 osoba iza mene i ja kao četrnaesti u redu nisam uspeo da dobijem broj za izradu pasoša, zato što se ujutru pojavljuju trudnice i invalidi koji brojeve dobijaju preko reda. To je humano, u redu, pa se neko može zapitati - šta ja sad hoću. Ali mislim da bi bilo normalnije da se otvori poseban šalter za njih. Štos je u tome što su te trudnice dovele muževe i zato ja nisam dobio broj".


     Policajac hteo da legitimiše čoveka koji čeka u redu za ličnu kartu


     Naš slušalac tvrdi da, osim što u redovima gube vreme, građani bivaju maltretirani, jer moraju da se snalaze kako znaju za obavljanje fizioloških potreba, a policija ih opominje da čekajući u redu, ne pričaju, kako ne bi smetali stanarima koji žive u zgradi, u kojoj je smeštena šalter sala. "Da je razgovor na ulici narušavanje javnog reda, to ne znam. Hajde da smo svirali, pevali i galamili, pa da razumem. A ima još jedna stvar. Gospodin koji je stariji od mene je dremao u vreći za spavanje, ne u redu, nego tamo kod šimšira. I u toku noći je izašao policajac koji je hteo da ga legitimiše. Tražio mu je ličnu kartu, tako da smo se svi smejali".


     Vlast ponižava građane


     Ovaj Novosađanin kaže da je sramota što se niko od političara ne obazire na ovaj problem građana, te što policija nije u stanju da ga reši i misli da se, kako oni postupaju prema građanima, tako ne postupa ni prema životinjama. "Gledao sam ljude koji se odnose prema životinjama i one su, ipak, na vreme sklonjene u tor, nahranjene, izvedene...".


     U policiji ćute


     Iako je Radio 021 pokušao da sazna da li će i kada ovaj problem građana biti rešen, u novosadskoj policiji nismo dobili odgovor. Ranije nam je rečeno da planiraju da prime još službenika, kako bi popunili radna mesta na šalterima, upražnjena zbog godišnjih odmora, kao i da planiraju da uvedu zakazivanje putem telefona i interneta. (D.S.)

Нема коментара:

Постави коментар