среда, 6. јул 2011.

"VODOVOD" PRIKLJUČIO KAMP NAKON ŠTO JE BIO IZLOŽEN PRITISCIMA

     Kamp Egzita na Petrovaradinskoj adi u ponedeljak su na gradski vodovod priključili upravo radnici "Vodovoda i kanalizacije". Kako za "Dnevnik" kaže Sandra Trifunović Stojanović iz ovog preduzeća, rukovodilac sektora "Vodovod" u ponedeljak je, nakon što je bio izložen pritiscima i najavama da će Egzitov kamp biti priključen na vodovod bez obzira na nedostatak saglasnosti, odlučio da "Vodovod" priključi kamp kako bi izbegao štetu koju bi izazvalo nestručno lice povezivanjem divljeg voda na mrežu.


     - Stav "Vodovoda" da ne postoje zakonski osnovi da priključimo kamp na vodu nije promenjen, niti će se menjati. Egzitov kamp sada dobija vodu iz priključka koji nije izveden po propisanoj proceduri. Naši radnici se nalaze na izvorištu 24 časa i tako će biti dok kamp bude otvoren. Oni nadgledaju priključak i piezometre koji su direktna veza površine i vodonosnog sloja izvorišta - izjavila je Trifunović Stojanović. Ponovila je da "Vodovod" ostaje i pri stavu da kamp ne može da se nalazi u zoni zaštite izvorišta vode.


    I dok se "Vodovod" sada nalazi u situaciji da sam "na divlje" priključuje vodu, od gradskih struktura i nadležnih inspekcija juče nismo uspeli da dobijemo odgovor kako je ovako nešto moguće. Potrebna odobrenja za razgovor sa inspekcijom nismo dobili ni nakon dva dana. 


     U kamp je prvog dana otvaranja, u ponedeljak, stiglo oko 1.200 gostiju koji nastavljaju da dolaze. Očekuje se da će na Petrovaradinskoj adi biti 10.000 kampera iz pedesetak zemalja, a kamp će biti otvoren do 13. jula.
(S. Krstić, 05.07.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар