среда, 24. август 2011.

LSV PODRŽAVA ODRŽAVANJE OVOGODIŠNJE PARADE PONOSA



     Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. 
LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.


     Tim povodom predstavnici LSV su se danas u Novom Sadu sastali sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd 2011. LSV smatra da državni organi moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da ne dozvole okupljanje ekstremista u Beogradu, i novu erupciju nasilja, mržnje i rušenja i da zaštite učesnike Parade ponosa.


     Policija bi morala sprečiti i dolazak nasilnika iz drugih gradova u Beograd, kao što je pre samo nekoliko meseci efikasno sprečila poljoprivrednike iz Vojvodine da dođu pred Vladu Srbije i zatraže svoja prava.


     S obzirom na prizore rušenja Beograda i na desetine povređenih na prošlogodišnjoj Paradi ponosa, niko ne sme imati sumnje u to kakve su namere huligana. Oni žele samo da ruše, tuku i maltretiraju i u tome moraju biti sprečeni.
(Biro za informisanje Lige socijaldemokrata Vojvodine)

Нема коментара:

Постави коментар