петак, 26. август 2011.

ZLIKOVAC NOŽEM PSU ODSEKAO NOGE


Posle Kraljeva, novi slučaj sakaćenja psa. Pas je bio veoma iscrpljen, ali strašno miroljubiv - kaže veterinar Saša Stokić koji je operisao psa.


Obagaljeni pas u Smederevu


     SMEDEREVO - Pas star godinu dana pronađen je u četvrtak u centru Smedereva sa odsečenom prednjom i zadnjom levom nogom. Veterinar, koji je operisao psa, tvrdi da su noge psu isečene oštrim predmetom, stručno, na sastavima zglobova. Slučaj sakaćenja psa prijavljen je policiji.


     Da podsetimo, dan ranije u Kraljevu ispred azila za pse pronađena je kuja ''Žućka'' kojoj je neko odrao kožu sa vrata. Keruša je do smrti bila na nogama.


     Osakaćeni pas je nađen u sredu uveče u Ulici vojvode Putnika, sa odsečenima prednjom levom i zadnjom levom nogom, a sakaćenje psa komunalnoj inspekciji prijavili su građani. Psa su zbrinuli radnici ''Zoo-higijene'', a u četvrtak su mu sanirane povrede i urađena amputacija.


     ''Pas je bio veoma iscrpljen, ali strašno miroljubiv. Povreda je stara jedan do najviše dva dana, što znači da je toliko dugo ležao bespomoćan. Načinjena je namerno i stručno, jer su ekstremiteti sečeni baš ispod zglobova. Sakaćenje je učinjeno oštrim predmetom, verovatno nožem, ili mačetom, ali to ne mogu da tvrdim. Siguran sam da ovakve povrede nisu nastale slučajno. Neko je namerno, mučki, obogaljio nedužnu životinju'' kaže veterinar Saša Stokić koji je operisao psa.


     Veterinar kaže da se pas, prema svedočenju građana, kretao oko autobuske stanice koja je u blizini mesta gde je nađen osakaćen. Tu ordinira još jedan crni mužjak kome je takođe amputirana noga.


     Na mestu gde je pas nađen nije bilo krvi, pa nije nemoguće da se brutalan čin odsecanja nogu dogodio na nekom drugom mestu. Pas je mužjak, star oko godinu dana, ima ogrlicu, ali nije čipovan. Ne zna se da li ima vlasnika. Njegov oporavak nadgledaće veterinari.


     ''Sada se oseća dobro nakon operacije i biće kod nas na rehabilitaciji nekoliko dana. Nakon toga o njemu će brinuti ljudi iz 'Zoo-higijene' i biće smešten u prihvatilište'' navodi veterinar Stokić.


     Pas nakon rehabilitacije neće moći sam da se kreće i imaće bolove. Veterinar navodi da je posebno brutalno to što je nepoznati počinilac potpuno onesposobio psa odsekavši prednju levu i zadnju levu nogu, što mu u potpunosti onemogućava kretanje.


     Veterinar navodi da je slučaj odmah prijavio policiji i javnom tužiocu, čiji je zadatak da pronađu zasad nepoznatog mučitelja koji je obogaljio psa. U Smederevu, ali i u Kraljevu, policija traga za monstrumima.

(J. Ilić, 25.08.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар