петак, 19. август 2011.

TIMOŠENKO ODBILA PREGLED SPECIJALISTA


     Bivša premijerka Ukrajine odbila je da je pregledaju specijalisti Ministarstva zdravlja iako se dve nedelje u zatvoru oseća veoma loše. 


     KIJEV - Bivša premijerka Ukrajine, a sada lider opozicione partije Otadžbina, Julija Timošenko, odbila je da je pregledaju specijalisti Ministarstva zdravlja, saopštila je danas pres služba državne kaznene uprave, a prenosi Itar-Tass. Istovremeno je Marina Soroka, pres sekretar Timošenkove koja je već dve nedelje u istražnom zatvoru, saopštila je da se bivša premijerka oseća "veoma loše".


     U istražni zatvor je, kako izveštava ruska državna agencija, stigla lekarska komisija u kojoj su vodeći stručnjaci Ministarstva zdravlja - uključujući zamenicu ministra Raisu Mojsejenko i dekan Medicinskog fakulteta Vasil Netjaženko, ali je Timošenkova odbila pregled, o čemu je sačinjen zapisnik. Ličnog lekara nisu pustili kod Timošenkove, navodi Itar-Tass.


     "Julija Vladimirovna se oseća veoma loše, a lekara još nisu pustili kod nje", rekla je Soroka, dodajući da je još nejasno o kakvom obolenju je reč, te da lični lekar bivše premijerke smatra da je potrebno uraditi analizu krvi, prenela je RIA Novosti. "U vrlo lošem je stanju, ima masnice na telu", dodala je pres sekretar Timošenkove, tvrdeći da sa Timošenkovom žele da se politički obračunaju.


     Timošenkova je uhapšena po odluci suda 5. avgusta, pred kojim odgovara na optužbe za prekoračenje ovlašćenja prilikom potpisivanja sporazuma sa Rusijom o isporukama gasa Ukrajini 2009. godine. Pečorski oblasni sud u Kijevu je juče osmi put odbio da pusti na slobodu bivšu premijerku, a Apelacioni sud je 12. avgusta odbio da prihvati žalbu na njeno hapšenje, podseća ta agencija.

Нема коментара:

Постави коментар