субота, 27. август 2011.

MEĐUREGIONALNA SARADNJA OMLADINACA


     Predsednica LSVO Dragana Dukić bila je gošća na redovnom sastanku FM SDP Pula, gde se obratila prisutnima i izložila aktuelnu situaciju na polju političkog aktivizma mladih u Srbiji danas.


     Usledila je diskusija, tokom koje su razmenjena mišljenja o izazovima koji su pred politički aktivnim mladima, ali i dobrobitima udruživanja socijaldemokratskih podmladaka u regionu i njihovoj saradnji u cilju rešavanja zajedničkih problema.


     "Svedoci smo velikih promena koje se dešavaju kako na svetskoj, tako i evropskoj političkoj sceni. Ako obratite pažnju, videćete da su u prvim redovima tih promena upravo mladi ljudi. Negde je to više, a negde manje artikulisan bunt, ali ono što je sigurno je da ogroman zadatak stoji pred nama u bližoj budućnosti. Na nama je, kao mladim političkim aktivistima, da prepoznamo potrebe, nađemo rešenja i jasno i odlučno ih ponudimo kao opciju. Ako smo regionalno umreženi, to ćemo mnogo lakše postići, budući da imamo iste probleme, nedoumice, ali i šanse i perspektivu" objasnila je Dukićeva.


     Takođe, predsednik Foruma mladih SDP-a Istarske županije Ivan Lukež susreo se u Novom Sadu sa članovima Omladine LSV. Na sastanku se razgovaralo o mogućoj saradnji FM SDP-a Istarske županije i LSVO-a, razmeni iskustava iz prethodnih kampanja te programima oba podmlatka. Uz generalnog sekretara LSVO Milorada Ponjavića, sastanku su prisustvovali član Izvršnog odbora LSVO Vladimir Ivančević i članovi novosadskog LSVO Nikola Jelavić, Emina Gojak i Aleksandar Zimonjić, te članica LSVO Pančevo Katarina Trnjaković.


     Vladimir Ivančević naveo je da će se u budućnosti još više raditi na jačanju međuregionalne saradnje. "Drago nam je što smo imali priliku da ugostimo Ivana Lukeža, FM SDP i LSVO imaju dugogodišnju saradnju, a ova poseta još više dobija na značaju s obzirom da su Vojvodina i Istra prijateljske regije. Nadam se da će i LSVO u narednom periodu imati priliku da poseti Istru i uspostavi viši nivo saradnje sa FM SDP Istra" kazao je ovaj ligaš.

Нема коментара:

Постави коментар