петак, 25. новембар 2011.

BOGAROŠKI: POKRAJINSKA VLADA DA IZRADI PREDLOG ZAKONA O FINANSIRANJU APV


     NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je Dnevnik da bi zakonski predlog o finansiranju AP Vojvodine trebalo da izradi Vlada Vojvodine i uputi ga pokrajinskom parlamentu na usvajanje, odakle bi bio prosleđen Skupštini Srbije.
Branislav Bogaroški
     – To je najnormalniji sled stvari jer je zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine jedan od tri segmenta autonomije predviđenih postojećim ustavnim okvirom. Imamo Statut i Zakon o nadležnostima, ali je to bez rešenog finansiranja polovično odrađen posao – napominje Bogaroški. On je naveo i da je pokrajinski parlament ovlašćeni predlagač zakona, podsetivši na to da je u sazivu kojim je predsedavo lider LSV-a Nenad Čanak 


     Skupštini Srbije upućeno nekoliko desetina zakonskih predloga. Smatra i da ne bi bilo dobro da zakon o finansiranju APV inicira neka poslanička grupa u Skupštini Vojvodine, već da treba da ga pripremi Vlada Vojvodine jer, kako je naveo, "to nije stvar jedne stranke već kompletne pokrajinske administracije".
(BILSV, 25.11.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар