петак, 18. новембар 2011.

DRAŠKOVIĆ: PRETE I PRISLUŠKUJU ME


     Predsednik SPO Vuk Drašković kaže da je pismo u kome mu prete smrću pisano u Beogradu i da se to poklapa sa javnim pretnjama koje mu upućuju pojedini ministri.
     "Pismo sa pretnjom smrću pisano je u Beogradu, u istim onim štabovima u kojim su mi smrtne presude, pre i posle zločina na Ibarskoj magistrali, takođe izricale neke crne ruke, ose i pauci...", rekao je Drašković na pitanje ko stoji iza organizacije "Crna ruka" koja mu je pre dva dana poslala pismo sa pretećim porukama.


     "Isti je to scenario i nimalo se slučajno ne poklapa sa trenutkom kada mi javno prete i neki ministri i kada traže da budem ućutkan", kazao je on. 


     Drašković tvrdi da mu je i pre petnaestak dana elektronskom poštom iz Beograda stiglo pismo sa pretnjama smrću u kome su na listi osuđenih još mnogi, a među njima i predsednik Srbije Boris Tadić. 


     "Oba pisma sam predao policiji. Mislim da i inspiratore i izvršioce mogu da otkriju lako, ali se plašim drugačijeg ishoda. Jer, nedavno je policija otkrila odakle su mi upućivane neke anonimne poruke i pretnje, a upućivane su iz kabineta jednog ministra i sa njegovog telefona", tvrdi Drašković. 


     Predsednik SPO je rekao da je policija bila u kabinetu tog ministra, ali da je onda neko, kako kaže, stavio veto na objavljivanje rezultata istrage. 


     Upitan da li ga i dalje prisluškuju, Drašković je odgovorio potvrdno. 


     "Siguran sam da prisluškuju kao i devedesetih. Ta tehnika je mnogo napredovala", rekao je on. 


     Upitan ko to radi i zbog čega, Drašković je rekao da se to radi zbog toga što on, kako kaže, nastavlja borbu za Srbiju u Evropi. 


     "Zbog toga što nastavljam borbu da se pravdi privedu nekažnjene ubice Miloševićeve tajne policije i da se razreše njihovi nerazjašnjeni zločini. To čine jer tražim da se pred građanima Srbije otvori crna knjiga tih službi, da se otvore tajni dosijei...", rekao je Drašković.

Нема коментара:

Постави коментар