недеља, 20. новембар 2011.

ŽIVKOVIĆ: "FERARIJEM SE NE IDE NA PIJACU"


     Bivši premijer Srbije i nekadašnji funkcioner DS Zoran Živković izjavio je da ne namerava da se stranački aktivira niti da učestvuje na izborima.
Zoran Živković
     Na tribini u Pirotu povodom 15 godina od pobede Koalicije zajedno za Pirot na izborima 17. novembra 1996. godine, Živković je u izjavi agenciji Beta kritikovao aktuelnu vlast tvrdeći da je zemlju dovela dotle da je porede sa zemljama koje nemaju ni kontrolu nad čitavom svojom teritorijom.


     Živković, koji je 1996. bio gradonačelnik Niša, rekao je da je od rešenosti tadašnjih demokratskih snaga za promene i dalje ostala ista količina energije kod građana ali da se ona ne koristi. 


     "Moje kolege koje sada drže vlast u zadnjih pet-šest godina se ponašaju kao da ferari za formulu jedan koriste za odlazak na pijacu. Potpuno jedna pogrešna upotreba te energije koja postoji", kazao je Živković. 


     "Nismo mogli da postanemo Švajcarska, ali da nas danas mere sa Makedonijom, Albanijom i Bosnom u kojima vlast praktično ne kontroliše celu teritoriju u bezbedonosnom smislu a kamoli nešto više, to je nesto što Srbija i građani Srbije koji su pre 15 godina bili po trgovima ne zaslužuju", ukazao je Živković. 


     Živković je rekao da je demokratskim promenama, ipak, obezbeđeno da se ne kradu glasovi na izborima, odnosno da izbori budu demokratski. 


     "Sad se krade posle izbora. Krade se kroz korupciju, što je nedopustivo, ali se krade i tako što izađete sa jednim programom, dobijete glasove pa ih onda udružite sa nekim. Ne bih glasao za DS da sam znao da će biti u koaliciji sa SPS-om i verovatno većina birača SPS-a ne bi glasala za tu partiju da je znala da će biti u koaliciji sa demokratama", kazao je on. 


     Na tribini u Pirotu su govorili članovi tadašnje Koalicije Zajedno za Pirot koju su činili odbornici DS-a, SPO-a, DSS-a i Građanskog saveza Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар