четвртак, 24. новембар 2011.

SRS: SNS ZASNOVANA NA MAFIJAŠKIM VEZAMA I USMERENA PROTIV INTERESA SRBIJE


     BEOGRAD - SRS smatra da je politika koju vode čelnici SNS Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić zasnovana na mafijaškim vezama i usmerena protiv interesa Srbije.
     Zamenik generalnog sekretara SRS Vladan Jeremić rekao je na konferenciji te stranke da je potvrda takve politike jučerašnji susret Tomislava Nikolića sa, kako je rekao, jednim od najvećih kriminalaca na Balkanu Milom Đukanovićem.


     "Očigledno je da su Nikolić i Vučić ljudi bez morala, časti i obraza, koji su spremni da zarad vlasti sarađuju sa najgorim kriminalcima i samim crnim đavolom", rekao je Jeremić. 


     "Nikolić i Vučić se odrekli Kosova"


     On je dodao da su Nikolić i Vučić otišli u Crnu Goru da potvrde ono što su odavno obećali u Briselu i Vašingtonu - da su se odrekli Kosova i da su spremniji od "režima Borisa Tadića da izdaju sve nacionalne interese". 


     "Time obezbeđuju podršku kod svih srpskih neprijatelja za svoj dolazak na vlast", kazao je Jeremić i podsetio na, kako je rekao, sramnu izjavu Tomislava Nikolića da za SNS nije problem da sarađuje sa Crnom Gorom, iako je priznala Kosovo. 


     On je kazao i da su Nikolić i Vučić sa Đukanovićem postigli još jedan dogovor, koji je zasnovan na tome šta Đukanović i njegov biznis dobijaju dolaskom SNS na vlast, a "koji deo kolača ide Nikoliću i Vučiću od Đukanovićevih i Subotićevih (Stanko Subotić) kriminalnih poslova". 


     Jeremić tvrdi da se Nikolić i Vučić još od oktobra 2007. godine sastaju sa Đukanovićem i Subotićem, sa ciljem da kriminalni krugovi, po dolasku SNS na vlast, ovladaju političkim prostorom i zaštite kriminalne poslove. 


     "Susret Nikolića i Đukanovića je potvrdio ono što SRS odavno govori - da postoji povezanost Nikolića i Vučića sa organizovanim kriminalom i da oni imaju snažnu podršku tog miljea." 


     Prethodno danas, u oštroj raspravi u Skupštini Srbije, poslanik SRS Dragan Stevanović kazao je da su Nikolić i Đukanović juče u Podgorici "u svetlu kriminala i korupcije razgovarali o perspektivama Srbije i Crne Gore". 


     Nikolić je tražio od predsedavajuće Gordane Čomić da opomene Stevanovića jer je, naveo je, izgovorio neistine i ružne stvari i poručio da parlament ne bi trebalo da postane mesto gde nedostojni napadaju dostojne i gde će neko da iskaljuje bes nad boljima od sebe. 


     "Ne treba mene niko da brani u sali", kazao je Nikolić i poručio Stevanoviću da je "prvo trebalo da obriše nos" pre nego što mu se obratio. 


     Nikolić je naveo da je juče delegacija SNS imala čast i zadovoljstvo da bude gost tri političke stranke u Crnoj Gori, među kojima je i Demokratska partija socijalista, a da su teme razgovora bili odnosi između dve države. 


     "Ako je to učestvovanje u organizovanom kriminalu, mi smo se juče bavili organizovanim kriminalom", kazao je Nikolić. 


     Posle izjave poslanice SRS Nataše Jovanović, koja je, pozivajući se na reči lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja, navela da se stidi što je ikada poznavala Tomislava Nikolića, Čomićeva je kazala da Jovanovićeva ne treba da zloupotrebaljva povredu poslovnika za slanje političkih poruka. 


     Posle kraće polemike, nastavljena je rasprava o Predlogu zakona o tržišnom nadzoru.


Нема коментара:

Постави коментар