субота, 26. новембар 2011.

ČETNIČKA CRNA RUKA PRETI SMRĆU VUKU DRAŠKOVIĆU

     Jugović je precizirao da je pismo stiglo u centralu stranke i da je navedeno da se "Drašković osuđuje na smrt zbog politike koju vodi prema Kosovu i izjava datih javnosti povodom izveštaja službi bezbednosti na skupštinskom Odboru za odbranu i bezbednost" o događajima na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak.
     On je naglasio da se Draškoviću "daje se rok od tri meseca i njegovoj supruzi Danici da promeni politiku prema Kosovu". Jugović je izrazio nadu da će policija, kojoj je pismo predato, reagovati najbrže moguće. Drašković je rekao da ove pretnje predstavljaju "dodatnu potvrdu da se Srbija vraća u devedesete godine".


     "Pismo sa pretnjom smrću pisano je u Beogradu, u istim onim štabovima u kojim su mi smrtne presude, pre i posle zločina na Ibarskoj magistrali, takođe izricale neke crne ruke, ose i pauci...", rekao je Drašković za Blic na pitanje ko stoji iza organizacije Crna ruka koja mu je poslala preteće pismo. "Isti je to scenario i nimalo se slučajno ne poklapa sa trenutkom kad mi javno prete i neki ministri i kad traže da budem ućutkan", kazao je on. 


     Drašković tvrdi da mu je i pre petnaestak dana elektronskom poštom iz Beograda stiglo pismo sa pretnjama smrću u kojem su na listi još mnogi, među njima i predsednik Srbije Boris Tadić. "Oba pisma sam predao policiji. Mislim da i inspiratore i izvršioce mogu lako otkriti, ali se plašim drugačijeg ishoda. Jer, nedavno je policija otkrila odakle su mi upućivane neke anonimne poruke i pretnje, a upućivane su iz kabineta jednog ministra i sa njegovog telefona", tvrdi Drašković. 


     Predsednik SPO-a je rekao da je policija bila u kabinetu tog ministra, ali da je onda neko stavio veto na objavljivanje rezultata istrage. Upitan da li ga i dalje prisluškuju, Drašković je odgovorio potvrdno. "Siguran sam da prisluškuju kao i devedesetih. Ta tehnika je mnogo napredovala", rekao je on. 
     Upitan ko to radi i zbog čega, Drašković je rekao da se to radi zbog toga što on nastavlja borbu za Srbiju u Europi. "Zbog toga što nastavljam borbu da se pravdi privedu nekažnjene ubice Miloševićeve tajne policije i da se razreše njihovi nerazjašnjeni zločini. To čine jer tražim da se pred građanima Srbije otvori crna knjiga tih službi, da se otvore tajni dosijei", rekao je Drašković.

Нема коментара:

Постави коментар