петак, 25. новембар 2011.

KO JE UKINUO PUNU PLATU TRUDNICAMA? TOMICA MILOSAVLJEVIĆ!

Da sve bude još gore, ministar i u to vreme potpredsednik G17 plus pre pet godina nazvao politikantskim predlog vojvođanskog parlamenta da trudnicama bude isplaćivana puna plata

     NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je u petak 11. novembra pozdravila odluku ministra zdravlja Zorana Stankovića da inicira izmenu i dopunu Zakona o zdravstvenom osiguranju da bi se trudnicama koje održavaju trudnoću isplaćivalo 100 odsto ličnog dohotka umesto sadašnjih 65.
     – Takva odluka će konačno omogućiti da se ispravi nepravda prema trudnicama koju je naneo ministar Tomica Milosavljević (G17 plus) i koliko-toliko pomogne borba protiv bele kuge, na kojoj godinama insistiramo – navedeno je u saopštenju.


     – Upravo zbog toga, februara 2006. godine Bojan Kostreš je kao predsednik Skupštine AP Vojvodine tražio od Narodne skupštine Republike Srbije da hitno razmotri Predlog o isplaćivanju pune plate trudnicama. Taj predlog je pokrajinski parlament, kao ovlašćeni predlagač, uputio republičkom. Međutim, taj predlog se nikada nije našao na dnevnom redu. Štaviše, ministar Milosavljević, koji je u to vreme bio i potpredsednik G17 plus, ocenio je takvu inicijativu pokrajinskog parlamenta politikantstvom – istakuto je u saopštenju LSV.


     – Milosavljevićev naslednik i stranački kolega, ministar Zoran Stanković kaže da će lokalnim samoupravama biti predloženo da izdvoje sredstva za nezaposlene porodilje, kao i trudnicama u rizičnim trudnoćama. Takva mogućnost je postojala i do sada, ali lokalne samouprave nisu mogle da smognu snage da to isplate, izuzev Beograda i Jagodine. Upravo zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula akcije prikupljanja potpisa za ovu akciju u više vojvođanskih gradova, koja je već donela rezultate u Novom Sadu i Beloj Crkvi – saopštila je LSV.


     VREMEPLOV: 2006.


     Kostreš: Izjava Milosavljevića vređa trudnice


     NOVI SAD – Još u februaru 2006. godine, nakon što je dva meseca ranije Zakonom o zdravstvenom osiguranju trudnicama na održavanju trudnoće zarada smanjena sa 100 na 65 odsto, tadašnji predsednik Skupštine AP Vojvodine Bojan Kostreš zatražio je od Narodne skupštine Republike Srbije da što hitnije na dnevni red stavi Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, koji joj je dostavila Skupština Vojvodine. On je podsetio da je pokrajinski parlament ovlašćeni predlagač zakona i naglasio da se nada da ova zakonska inicijativa neće doživeti sudbinu svih ostalih kojima se, po pravilu a suprotno Ustavu i zakonu, gubi svaki trag kada stignu u Beograd. A komentarišući izjavu ministra Tomice Milosavljevića da vojvođanski poslanici "mogu da plaćaju puno bolovanje trudnicama, ali od svojih plata" najgrublje vređa i trudnice i poslanike i građane Pokrajine, koji su na izborima izabrali svoje legitimne predstavnike.

Нема коментара:

Постави коментар