уторак, 29. новембар 2011.

DRAŠKOVIĆ: SRBI NAPUSTITE BARIKADE


     Srbi moraju da napuste barikade na Kosovu, pre nego što se desi neka nesreća. Mi nemamo vlast na Kosovu, i jedini izlaz je člansto u EU, kaže Vuk Drašković.
     "Ja molim Srbe da napuste barikade, da ne izazivaju nesreću, nema tamo jednog srpskog vojnika, nema vlasti Srbije“, kaže Drašković.


     Lider SPO je u emisiji Hoću da znam na B92 rekao da se Srbiji "prosipaju laži da Srbija ima suverenitet i da čuva Kosovo i da je to crvena linija srpske politike".


     "Kosovo i balvani su najveće poniženje koje je Kosovo doživelo", smatra Drašković. 


     Drašković kaže da postoji zabluda da je predsednik Boris Tadić kriv za gubitak Kosova, i za gubitak suvereniteta Kosova, i da ono nije izgubljeno nego da on "neće da ga brani". 


     "Ono što piše u našem Ustavu, da mi imamo punu vlast nad Kosovom, i stvarnost na Kosovu ne govore jedno sa drugim. Imamo dva izbora ili da stvarnost uskladimo sa Ustavom, a to je da pošaljemo sa vojskom i stupimo u rat sa Albanicima, i druga je mogućnost da kažemo da mi taj rat ne možemo, jer bi nam postradalo svo stanovništvo na Kosovu", kaže Drašković. 


     Lider SPO navodi da on zagovara ideju Srbije u Evropi, i najviših standarda za Srbe na Kosovu, zaštita prava i baštine za Srbe. 


     "Okrenimo se članstvu EU i maksimalnoj zaštiti svog naroda na Kosovu, da Ahtisarijev plan bude osnov pregovora, sa tim da se dobije poseban status za sever. Taj status za sever je već poseban po Ahtisarijevom planu", kaže Drašković. 


     On kaže da je naš narod žrtva "bezočnih laži" osoba koje su na vlasti. 


     "Zašto se ne objavi ono što je potpisano u Kumanovskom sporazumu. Ne daj bože da KFOR sprovede samo deo onoga što je potpisano. To su strašna ovlašćenja“, kaže Drašković. 


     Lider SPO se prisetio i 1998. godine, neposredno pred NATO bombardovanje. 


     "Znao sam šta se sprema Kosovu i ko mu sprema, tadašnji režim, da Kosovo bude žrtveni jarac da ostanu na vlasti. I imao sam tada ideju i strašnu želju da ne preživim gubitak Kosova i krvave planove Miloševića", kaže Drašković. 


     On je ponovio da je posle razgovora u Rambujeu, pred Miloševića stavio plan koji bi obećao suverenitet Kosova uz veliki stepen autonomije Albanaca. Prema rečima Draškovića, on je to odbio. 


     "Odgovorio mi je sledeće: Mnogo si vezan za to Kosovo. Kako ne shvataš da je to kamen oko vrata Srbije, i da mi to moramo da otkačimo. To mora da ode. Ali, evo prilike da ode, odbićemo svaku ponudu u Rambujeu, i isprovociraćemo NATO da nam bombarduje Kosovo" , tvrdi Drašković. 


     Drašković se osvrnuo i na komentar premijera Ivice Dačića da će Srbija ako treba i ratovati za Kosovo.


     "Strašno je kada zamenik premijera priča o ratu“, rekao je Drašković, i dodao da je to izjavio zbog političkih poena.

Нема коментара:

Постави коментар