недеља, 27. новембар 2011.

LSV POMAŽE TRUDNICAMA


     NOVI SAD - List Press u današnjem broju objavljuje reagovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine na njihov tekst pod naslovom "LSV ne pomaže trudnice". U reagovanju Jasmine Nikčević, članice Foruma žena i odbornice LSV u Skupštini grada Novog Sada, navodi se da je Liga u poslednjih nekoliko godina uradila mnogo za trudnice.
LSV Forum zena
     - Prošle godine smo za sat vremena u centru grada sakupili hiljadu potpisa podrške inicijativi "Puna plata za trudnice". Iz Novog Sada je krenula ta inicijativa koja sada širom Vojvodine donosi rezultat - navela je Nikčevićeva. Dodala je da je nemoguće porediti slučajeve Novog Sada i Beograda kada je reč o besplatnom prevozu za trudnice.


     - Trebalo bi da znate da grad Beograd sa 50 odsto subvencioniše gradski prevoz, a Novi Sad čak deset puta manje. GSP u našem gradu funkcioniše po tržišnim principima, od naplate karata. Bilo bi još bolje da se svi građani voze besplatno, ali samo ako grad može da nađe novac da to i omogući. Dakle, mi smo za to da se omogući ono što je realno - zaključuje Nikčevićeva.
(BILSV, 26.11.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар