недеља, 6. новембар 2011.

SIRIJA: ''SAD FINANSIRA TERORISTE'', IRAN: ''IMAMO DOKUMENTE KOJI TO POTVRĐUJU''


Sirija: "SAD financira teroriste", Iran: "imamo dokumente koji to potvrđuju"     Službene vlasti u Siriji napale su danas SAD optužujući ih za "žestoko uplitanje" u unutrašnju politiku te zemlje kao i za direktno finansiranje terorističkih grupa u Siriji.



     Sirijski ministar spoljnih poslova prozvao je Viktoriu Noland, predstavnicu US State Department-a, za podsticanje terorističkih grupa unutar Sirije i savetovanje istih da ne posustaju u borbi protiv sirijske vlade.


     U isto vreme oglasio se i službeni Teheran - iranske vlasti navode kako poseduju dokumente koji potvrđuju umešanost SAD-a u direktno finansiranje i saradnju sa terorističkim grupama.


     Iranski državni tužilac Alaedin Boroužerdi je rekao kako će dokumenti, koji će biti objavljeni uskoro, diskreditovati aktuelnu administraciju SAD-a i dokazati kako su SAD i Izrael najveći sponzori državnog terorizma.


     Pre nekoliko dana po tom pitanju oglasio se i vrhovni vođa Irana, Ajatolah Ali Kamenei rekavši: "Posedujemo 100 nepobitnih dokaza koji će pokazati ulogu SAD-a u direktnim terorističkim činovima u Iranu i ostatku regije."


     Povodom skore objave dokumenata, visoki predstavnik iranskog parlamenta, Esmajel Kosari, rekao je za medije: "Ubistva iranskih naučnika i masakr nad stanovnicima Iraka i Avganistana samo su deo američkih zločina koji više nisu skriveni od nikoga."


     U isto vreme u Izraelu, predsednik države Šimon Peres rekao je kako veruje da će Izrael i ostaak sveta uskoro vojno napasti Iran. Takođe je istakao: "Obaveštajne službe svih zemalja znaju kako vreme ističe i skladno tome upozoravaju vođe svojih zemalja kako je Iran jako blizu stvaranja nuklerane bombe".
(Russia Today | Associated Press)

Нема коментара:

Постави коментар