понедељак, 27. јун 2011.

BRUS LI JOŠ UVEK BEZ MUZEJA


     Brus Li i dalje ostaje bez muzeja u Hong Kongu gde su ponovo stopirani napori da se bivši dom poznatog glumca i majstora kung fua pretvori u spomen kuću.


     Dvospratna kuća, u kojoj je Li proveo poslednje godine života i koja danas služi kao jeftini hotel, u vlasništvu je biznismena Jua Pang-lina koji je prvo pristao, a zatim odustao da se ona pretvori u muzej. 


     "Uprkos našim naporima, nismo uspeli da postignemo dogovor sa vlasnikom kuće oko njene restauracije", navodi se u saopštenju. 


     Lijeva kćerka Šenon, koja prikuplja sredstva za izgradnju muzeja u Sijetlu, gde je njen otac studirao i podučavao borilačke veštine, nije želela da komentariše ovu vest. 


     Vlasti u Hong Kongu su saopštile da će publika moći da vidi Lijeve predmete prikupljene za planirani muzej na izložbi koja će biti otvorena 2012. u jednom od gradskih muzeja. 


     O životu i veštini čoveka-legende koji je svetu otkrio kinesku borilačku veštinu kung-fu snimljen je veliki broj filmova. Najpoznatiji njegovi filmovi su "U zmajevom gnezdu", "Veliki gazda", "Pesnica velikog zmaja" i "Na zmajevom putu". 


     Umro je 1973. u 33. godini. Okolnosti pod kojima je umro do danas nisu razjašnjene. 
Shannon Lee, ćerka Brus Lija








Нема коментара:

Постави коментар