среда, 29. јун 2011.

"DUNAVSKO ČUDOVIŠTE" ZA DAN DUNAVA


     Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine organizuje akciju prikupljanja PET ambalaže u sredu, 29. juna, od 8 do 17 časova, na Keju žrtava racije, na potezu između Spomenika žrtvama racije i broda "Zeppelin" (donji plato).

     Ovom prilikom obeležava se Dan Dunava, a građankama i građanima koji donesu boce deliće se simbolične nagrade. Ukoliko neko donese nekoliko boca, dobiće upaljač ili hemijsku, za pet do 10 boca dobija se kačket, a prvih 10 građana koji donesu 20 i više boca dobiće USB.

     Štandovi, njih šest, biće postavljeni na pomenutoj lokaciji, a od prikupljenih boca praviće se umetnička instalacija "Dunavsko čudovište" koja će krasiti Kej naredna tri dana, kada će biti uklonjena uz saradnju sa "Gradskom čistoćom". Instalaciju će praviti tri akademska umetnika Laslo Silađi, Julijana Kiš i Slobodan Bodulić.

     Izjavu za medije daće predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar na zvaničnom otvaranju pomenute instalacije, u 17 časova.

     Dan Dunava predstavlja integralni deo saradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav, kako bi se podigla svest za očuvanje reke kod što većeg broja pojedinaca i kako bi se apelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa.

Нема коментара:

Постави коментар