уторак, 28. јун 2011.

VODOVOD UZIMA 15 MILIONA EVRA KREDITA


     Novosadski "Vodovod" zadužiće se kod Evropske investicione banke 15 miliona evra za realizaciju nekoliko kapitalnih projekata u gradu. Član Gradskog veća za finansije Živko Makarić podseća da je taj kredit potpisan još pre sedam godina, ali da ništa od tog novca do sada nije iskorišćeno.


     "Vodovod nije povukao ni dinara sredstava zato što prethodna vlast nije imala adekvatne projekte da bi ih Evropska investiciona banka odobrila. Banka je 2008. godine ponudila Gradu da pod, pretpostavljam, istim uslovima dostavi projekte sa kojima će konkurisati za produženje roka za korišćenje kredita", pojasnio je Makarić. On dodaje da će ove godine za projekte biti potrošeno samo milion evra, a ostatak će se rasporediti u naredne tri do četiri godine.


     "To je pre svega izgradnja fabrike vode na sremskoj strani, proširivanje fabrike vode na novosadskoj strani, izgradnja filtera koji će dovesti do čistije vode i revitalizacija izvorišta vode", najavio je Makarić uz nadu da će realizacijom ovih projekata biti omogućeno stabilnije funkcionisanje vodovodnog sistema u gradu. 
(D.B, 28.06.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар