среда, 22. јун 2011.

NOVO ZVERSTVO NAD NEDUŽNIM ŽIVOTINJAMA - NAPAD JE I NA LJUDE


     Novo zverstvo nad nedužnim životinjama - Keruša Mila izbegla trovanje


     Dva psa porodice Čarnić iz Jajinaca, koja je u januaru usvojila kerušu Milu, uginula su nakon što ih je nepoznata osoba otrovala jakim pesticidom kreozanom. Keruša Mila, kojoj je monstrum prošlog aprila odsekao sve četiri šape u beogradskom naselju Medaković, zamalo je izbegla trovanje!
     Nepoznati počinilac otrovao je u noći između nedelje i ponedeljka dva psa Duška Čarnića iz Jajinaca, koji je i Mili za Božić ove godine pružio dom. Kako keruša retko izlazi iz kuće, na sreću nije došla u kontakt sa toksičnom materijom.


     Duško je u ponedeljak ujutru pronašao beživotno telo jednog od svojih ljubimaca, dvogodišnjeg mešanca Đure, dok njegove majke nema već tri dana. Treći pas je nestao, a keruša Mila, preživela je samo zahvaljujući tome što zbog proteza na nogama ne može da trči po dvorištu u koje je otrov bačen.
Mila umalo otrovana!
     Žuti prah pronađen je na nekoliko mesta na ulici, a komšije su pokušale da ga isperu crevom. Međutim, prah se rasuo, a zbog njegovog jakog dejstva koje traje i do šest nedelja, meštani Jajinaca strahuju za svoju decu.

Нема коментара:

Постави коментар