четвртак, 30. јун 2011.

PAVLIČIĆ KRITIKOVAO VODOVOD ZBOG SPORE REAKCIJE


     Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kritikovao je rukovodstvo "Vodovoda" zato što je saopštenje, u kojem se protive gradnji Egzitovog kampa pored izvorišta vode, dostavljeno deset dana pre početka festivala.


     Mada zemljište na kojem se planira postavljanje kampa nije u vlasništvu "Vodovoda", Pavličić odluku o izgradnji prepušta tom gradskom preduzeću. Međutim, upozorava da ista pravila moraju da važe za sve, podsećajući i na saglasnost datu pre dve godine. "Ne smeju nas dovoditi u situaciju da svake godine izdaju različita saopštenja. Ako su 2009. godine dali saglasnost, a sada ne daju, za to mora da postoji razlog i, ako ne može kamp da bude, kako onda može naselje, kako može divlja deponija i kako mogu ljudi tu da se kupaju. Nebitno da li je privremena, ili nije privremena. Ako date saglasnost onda pod određenim uslovima može da se odvija nešto na tom prostoru. Ja ne vidim šta se promenilo od 2009. godine", ističe Pavličić.


     Gradonačelnik navodi da vojska nije dozvolila da se ove godine kamp postavlja na Trandžamentu zbog duga koji "Egzit" ima za iznajmljivanje tog prostora. "Ne znam na koji način je Egzit regulisao odnos sa vojskom, ali znam da oni mogu i kroz usluge da vrate dug i da pomognu vojci u organizovanju svečanosti", kaže Pavličić.


     Gradnju eko kampa koči nedostatak novca


     Odgovarajući na pitanje gde je utrošeno 30 miliona dinara namenjenih za izgradnju eko kampa pre dve godine na plaži Oficirac, Pavličić je naveo da su ta sredstva prikazana tada u programu gradskih preduzeća, a ideja Grada je bila da se napravi infrastruktura koja će da reši prvenstveno potencijalno zagađenje.


     "Da ne bi bilo zagađenja mora se urediti prostor, postaviti rasveta, napraviti staze, toalete i tuševe. Zbog visokog vodostaja to nije moglo da se uradi 2009. godine. Grad ima saglasnost od "Voda Vojvodine" i "Šuma Vojvodine" za taj projekat, ali je potrebno mnogo više od 30 miliona za realizaciju", objašnjava Pavličić. 


     Gradonačelnik smatra da bi Trandžament bio najbolja lokacija, u slučaju da "Vodovod" ne da saglasnost za smeštanje kampa pored "Petrovaradinske ade", ali da se zbog novonastale situacije razmatraju još neke opcije, među kojima je i deo na špicu kanala DTD i Dunava, pored silosa fabrike "Danubius".


     Podsetimo, Vodovod je juče uputio dopis gradskim čelnicima i nadležnim inspekcijama negodujući zbog početka gradnje kampa i navodeći da je "Petrovaradinska ada" prostor prve zone sanitarne zaštite u kojem zakonska regulativa ne dozvoljava bilo kakve radove vezane za postavljanje kampa. 
(D.B. 30.06.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар