четвртак, 30. јун 2011.

JERKOV: ZAŠTITA INTERESA GRAĐANA VOJVODINE


     NOVI SAD – Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da bi cilj eventualnog stvaranja neformalne grupe vojvođanskih poslanika u Skupštini Republike Srbije, bila zaštita interesa građana Vojvodine.

     – Iako je očigledno da potreba za takvim telom postoji, nije još bilo nikakvih dogovora. Smatram da taj klub ne bi trebalo da bude stranački određen. Svakako da bi poslanici DS–a i SVM-a učestvovali u njegovom radu i da je poziv otvoren za sve poslanike iz Vojvodine. Nadam se da bi imali hrabrosti da iznesu javno svoje mišljenje i priđu takvom poslaničkom klubu – poručila je Jerkov. Na pitanje da li se neko iz DS–a protivi toj ideji, s obzirom na to da poslanica DS Jelena Trivan, osim što smatra da za tim nema potrebe, tvrdi da taj klub ne može da opstane, Jerkova je odgovorila: 

     – Jelena Trivan verovatno ne prepoznaje da su interesi građana Vojvodine ponekad ugroženi zakonima koji se predlažu u Beogradu. Ali, ako pitate to isto neke njene kolege iz Novog Sada, verujem da bi oni prepoznali potrebu za stvaranjem takvog kluba – tvrdi Jerkov.

(BILSV, 30.06.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар