четвртак, 30. јун 2011.

GRAD PLAĆA DUG ZA EGZITOV KAMP?

VS.      

     Dugovi festivala "Exit" prema Vojsci Srbije zbog korišćenja zemljišta kasarne "Janko Čmelik" za potrebe kampa, možda će morati da budu izmireni iz gradske kase.
          
     "Exit" je, naime, ostao dužan 18 miliona dinara za zakup prostora na Trandžamentu 2009. godine, dok dug za prošlu godinu nije još uvek saopšten. U Ministarstvu su saopštili da će Vojska neisplaćene dugove potraživati od Grada Novog Sada ukoliko festival ne isplati sve do poslednjeg dinara.


     Kako za 021 kaže gradonačelnik Igor Pavličić, moguće je da će "Exit" dug prema Vojsci vraćati kroz organizaciju raznih manifestacija za srpske oružane snage. "Na koji način će odnos festivala i Vojske biti regulisan, ne znam, ali znam da je postojala ideja da se dug može vratiti i kroz usluge. To bi značilo da "Exit" može da im pomogne prilikom organizacije nekih vojnih svečanosti, ali ne znam gde su zapeli pregovori", kaže Pavličić.


Exit Festival: Annie Mac on a beach in Serbia...
     Ovo je jedan od razloga zbog kojih kamp ove godine neće biti održan na Trandžamentu, već u blizini izvorišta vode na Petrovaradinskoj adi. Kao moguća lokacije za ovogodišnji kamp, ukoliko "Vodovod" ne dozvoli korišćenje ovog prostora, pominju se Štrand, tačnije deo najpoznatijeg novosadskog kupališta poznatiji kao Špic, kao i prostor kod "Danubiusa".


Нема коментара:

Постави коментар