недеља, 4. децембар 2011.

PAKISTANSKI VOJNI VRH DAO VOJSCI PUNU SLOBODU DELOVANJA U SLUČAJU NATO NAPADA


     Vrh pakistanske vojske dao je vojnicima "punu slobodu" u odgovoru na bilo kakve daljne prekogranične napade NATO snaga u Avganistanu, u svetlu vazdušnog napada u kojem je poginulo 24 vojnika Pakistana, rekao je general Ashfaq Parvez Kayani.
slika: Pakistanski vojni vrh dao vojsci punu slobodu djelovanja  u slučaju NATO napada
     Zapovednicima jedinica raspoređenih duž zapadne granice sa Avganistanom data je "puna sloboda delovanja i korišćenje svih raspoloživih snaga", prenosi Times of India pozivajući se na službene pakistanske izvore.
     Takva akcija "ne zahteva odobrenje na bilo kom nivou", a vojska će "osigurati sredstva, po potrebi, i na terenu", rekao je Kayani.
     Nakon prošlosubotnjeg vazdušnog napada na dva vojna granična prelaza u Mohmand regiji u kojem je poginulo 24 vojnika, Pakistan je zatvorio sve prelaze preko kojih se opskrbljivao NATO i zatražio od SAD-a da napusti Shamsi vazdušnu bazu, koju navodno koristi CIA za operacije bespilotnih letelica.
     Pakistan se takođe odlučio na bojkot Bonske konferencije o Avganistanu u znak protesta zbog napada.
     Izvori kažu da je Kayani opisao napad NATO-a kao "napadni čin agresije" koji je "neprihvatljiv".
     Vojni zapovednik je rekao kako je izdao uputstva da se na "bilo koji čin agresije" odgovori "punom snagom, bez obzira na cenu i posledice".
(Times of India)

Нема коментара:

Постави коментар