понедељак, 27. фебруар 2012.

KLINTON: ASAD ĆE PLATITI VISOKU CENU


     Rabat - Režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada će pasti kada ga napuste vojnici, poslovni ljudi i pripadnici nacionalnih manjina, kaže Hilari Klinton.
(Foto: Beta, Arhiva)
     "Režim će pasti. Nisam prorok i ne mogu da vam kažem kada će se to dogoditi. Ali sirijska vojska, koja je u velikoj meri vojska sastavljena od regruta, neće hteti da više sprovodi brutalne napade na sirijski narod", rekla je državna sekretarka SAD u intervjuu za marokansku televiziju 2M tokom posete zvaničnom Rabatu.


     Ona je dodala da će istovremeno redovi dezertera biti brojniji i da će "konačno imati dovoljan zamajac protiv režima", ne samo u redova bezbednosnih snaga, već i među poslovnim ljudima i pripadnicima manjina koji su zabrinuti zbog onoga što se dešava u zemlji. 


     "To će se desiti. To je samo pitanje kada. Nadam se da će se to dogoditi ranije umesto kasnije, da bi se zaustavilo ubijanje", navela je Klinton i dodala da će Asad platiti "visoku cenu" što je prkosio svetu, prenela je agencija AFP. 


     Klinton je dala intervju marokanskoj televiziji na kraju trodnevne turneje po zemljama severne Afrike, tokom koje je posetila Tunis, Alžir i Maroko.

Нема коментара:

Постави коментар