недеља, 12. фебруар 2012.

ŠEŠELJ I KONUZIN: DA SE SRBIJA INTEGRIŠE SA RUSIJOM, A NE SA EU


     Beograd - SRS na predstojećim izborima želi da obori aktuelnu vlast i politički uništi "stranku radikalskih otpadnika Tomislava Nikolića", rekao je Vojislav Šešelj.
     On se telefonskim putem obratio članovima i pristalicama partije na obeležavanju stranačke slave, Sveta Tri jerarha.


     "Pred nama su vrlo važni parlamentarni i lokalni izbori, a imamo dva cilja, da se definitvno obori dosmanlijska vlast i da se politički uništi stranka radikalskih optadnika Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića", poručio je Šešelj okupljenima u sedištu stranke u Zemunu.
     Šešelj je istakao da SRS želi da se Srbija integriše sa Rusijom, a ne sa Evropskom unijom. 


     "Cilj nam je da osvojimo 126 mandata i sami formiramo Vladu", rekao je Šešelj koji se izvinio što je prekinuo liturgiju, jer, kako je naveo, u Tribunalu nema puno vremena za telefoniranje. 


     On je naveo da je maksimalistički cilj radikala da osvoje više od 126 poslaničkih mesta, kako bi sami formirali buduću vladu, dok je minimalistički - osvajanje 80 poslaničkih mandata, kako niko bez njih ne bi mogao da menja Ustav Srbije. 


     Potpredsednik Stranke Dragan Todorović zatražio je da Šešelj odmah bude oslobođen i vraćen u Srbiju. 
     Todorović je podsetio da je Šešelj u Hagu punih devet godina, a optužio je taj sud da želi da ubije lidera stranke. 


     "Rešili su da ga ubiju pošto ne mogu da ga osude", kazao je Todorović. 


     Prema njegovim rečima, Šešelj je otišao u Haški tribunal, jer na slobodi predstavlja nepremostivu prepreku u uništavanju Srbije i srpskog naroda. 


     Todorović je ponovo zatražio da se Šešelj oslobodi i vrati u Srbiju, što bi, kako je naveo, bilo značajno za razvoj zemlje, jer bi "dobila državnika koji bi mogao da zaustavi njen sunovrat". 


     Na obeležavanju stranačke slave Tri jerarha bili su svi funkcioneri SRS, ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, pojedini članovi Šešeljeve porodice, pristalice i simpatizeri stranke, tim lekara koji je pregledao šešelja u Hagu.

Нема коментара:

Постави коментар