субота, 22. октобар 2011.

DOBROVOLJNI DAVAOCI TUĐE KRVI

     Potpredsednik SPO Aleksandar Jugović poručio je pojedinim crkvenim velikodostojnicima i "očevima nacije" da je život važniji od bilo kakve teritorije. On ih je nazvao dobrovoljnim davaocima tuđe krvi.



     "Poručujem im da zato promene retoriku koja je već gurnula Srbiju u ratove i nesreću devedesetih godina 20. veka", rekao je Jugović agenciji Beta.


     Jugović je "dobrovoljne davaoce tuđe krvi" podsetio da tamo gde su oni "branili Srbe, Srba više nema", i pozvao ih da bar danas, ako u prošlosti nisu mogli, "shvate da Hrist propoveda život, a ne stradanja". 


     "Zarad života i budućnosti, niko nema pravo, pa ni ekstremno krilo Srpske pravoslavne crkve, da oduzima budućnost srpskoj deci koja moraju imati šansu da odrastaju u bogatoj i jakoj Srbiji", rekao je Jugović. 


     "Zar im nije dosta žrtava i izbegličkih konvoja? Pametni narodi uče iz tuđih iskustava, a Srbe balvani i barikade iz Tenje i Pakraca, i nesreća koja je posle toga došla, ništa nisu naučili", naveo je Jugović. 


     Jugović je istakao da Srbija mora braniti Kosovo sklapanjem saveza sa SAD i EU jer je to jedini način da odbrani Srbe, kulturno-istorijske spomenike, crkve i manastire.

Нема коментара:

Постави коментар