понедељак, 24. октобар 2011.

KORAĆ: "SRBIJI STATUS EVROPSKE DRŽAVE ILI IRANA"


     Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać pozvao je predsednika Srbije Borisa Tadića da javnosti, umesto nemuštog saopštenja posle sastanka sa predstavnicima kosovskih Srba, jasno saopšti šta misli o barikadama i o tome da se ponavlja istorija događaja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 
     "Događaji na Kosovu će imati potpuno iste rezultate kao u Hrvatskoj i BiH, samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi, za to nije potrebna velika pamet", rekao je Korać. 


     Korać je rekao da je u Srbiji u toku bitka za to da li će Srbija biti evropska država ili će dobiti status Severne Koreje i Irana Mahmuda Ahmadinežada. Korać je naveo da su znatno ojačale antievropske snage, koje su u tesnim odnosima sa Rusijom, a kao najjači faktor takve politike označio je Srpsku naprednu stranku. 


     "Cilj antievropskog bloka je da promeni spoljnu politiku i pokaže da je Rusija alternativa. Kriza na severu Kosova je namerno, veštački proizvedena, ljudi su gurnuti na barikade da bi patriotske snage Srbiji izmakle put ka Evropi", rekao je Korać. 


     Korać je pozvao Tadića i DS, koji uživaju u blagodetima vlasti, jer DS na raznim nivoima uprave ima 20.000 funkcionera, da se isprse i jasno pokažu svoju evropsku poziciju i kažu šta misle o opstrukciji evropskih integracija.


     Poslanik Liberalnodemokratske partije Bojan Đurić rekao je da su predstavnici kosovskih Srba sinoć kod Tadića došli "kao Čvorovići, u stilu oslobodilaca Beograda" i postavljali mu uslove, odbijali njegove zahteve, a zatim se državnim automobilima vratili na sever Kosova. 


     "Ne mogu da zamislim situaciju u kojoj Milošević 1994. ili 1995. godine kada ne može da obezbedi kod bosanskih Srba stav kakav on želi da se povuče i da jedina reakcija bude izjava ministra za Kosovo da predsednici opština na sastancima govore jedno, u javnosti drugo, a na barikadama treće", rekao je Đurić.
(24.10.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар