недеља, 16. октобар 2011.

REGIONALIZACIJA I EU JEDINI SPAS ZA SRBIJU


     KRAGUJEVAC - Predsednici Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković poručili su danas na tribini u Kragujevcu da su suštinska regionalizacija i početak pregovora sa Evropskom unijom jedini izlaz za Srbiju. 
Nenad Čanak
     Na tribini "Srbija na raskršću, šta dalje?", Nenad Čanak je istakao da suština autonomije nije u stvaranju države, nego u tome da ne date da neko stalno uzima ono što ste vi zaradili. On je dodao da je beogradizacija veliko zlo i da drugim krajevima Srbije ne može biti bolje sve dok se novac sliva samo u glavni grad. 


     - Ova zemlja ne može početi da izlazi iz krize... dok se odlučivanje ne pomakne iz beogradskih opština u kojima ljudi žive bolje nego u drugim delovima Srbije. Deset opština sa najvišim platama u Srbiji su beogradske ili su u okolini. Jesu li oni pametniji ili vredniji od nas? Ne verujem. Radi se o beogradizaciji Srbije. Verujte mi, ja ne tražim za Vojvodinu ništa više od onoga što smatram da pripada Šumadiji - rekao je Čanak. Lider LSV je poručio Šumadincima da ne treba da strahuju da će Vojvodina tražiti državnost čiji će nosilac biti vojvođanska nacija. 


     - Vojvodina nikad nije bila država, nije bila ni na tragu takvog nečega, niti će u budućnosti biti. Stvaranje države bio bi kraj Vojvodine. Da li je problem što će se možda nekoliko desetina hiljada građana izjasniti kao Vojvođani? Usput, ja sam se izjasnio kao Srbin, ako vam to nešto znači. Problem je izjašnjavanje na popisu, a nije to što je iz Vojvodine otišlo 200.000 mladih i obrazovanih ljudi. Nije problem ni egzistencija 480.000 izbeglica, koliko ih je prošlo kroz Vojvodinu, nego izjašnjavanje na popisu - naveo je Čanak. Lider SPO Vuk Drašković je rekao da već 10 godina Srbija liči na Buridanovog magarca, razapeta između EU i Rusije. 
canak_i_vuk
     - Pre 10 godina, 75 odsto građana Srbije je htelo ulazak u EU, a danas samo polovina. Druga polovina hoće u ervoazijsku uniju, koju hoće da stvori Putin, i aplaudiraju balvanima koji stoje na našem putu ka EU. Je li to naš izbor - upitao je Drašković.
(BILSV, 15.10.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар