среда, 19. октобар 2011.

JERKOV: NIKO NEĆE MORATI DA NAPUSTI SVOJU KUĆU ZBOG RESTITUCIJE


     BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, rekla je danas za Večernje novosti da je dogovor koji je postignut u vezi sa Zakonom o restituciji koristan, ali da LSV neće odustati od zahteva da parlament donese autentično tumačenje zakona o restituciji. 
Aleksandra Jerkov
     Sporni 5. član tog propisa koji je smetao SVM-u kaže da pravo na povraćaj imovine nemaju pripadnici okupacionih snaga koje su delovale na teritoriji Srbije, a prema predlogu Lige to ne treba da se odnosi na prinudno mobilisane. Komentarišući navode u javnosti da bi kolonisti mogli da ostanu bez svojih kuća zbog Zakona o restituciji, Jerkova je u emisiji Politbiro na RTV rekla da je taj zakon napravljen tako da ne ugrozi nikoga. Dodala je da je teško ispraviti sve nepravde koje su pre 70 godina nanete građanima. 


     - Međutim, ono što je važno da građani znaju to je da niko neće morati da napusti, recimo, kuću u kojoj živi ili tako nešto, zbog toga što, sve one kuće koje su zauzete, u kojima neko živi već dugi niz godina, naravno, da neće biti vraćene vlasnicima, nego će oni na drugi način biti obeštećeni kroz obveznice i slično - istakla je Jerkova. 


     Juče je Narodna skupština usvojila rebalans budžeta kojim će dug Vojvodini biti isplaćen u tri rate - 1. i 15. novembra i 1. decembra, a Aleksandra Jerkov je, u vezi sa ovim problemom preko društvene mreže Tviter prozvala pokrajinsku vlast.


     - Zašto Vlada Vojvodine ćuti dok se mi borimo za isplatu duga Vojvodini? - zapitala je Aleksandra Jerkov, a prenosi Dnevnik.
(BILSV, 19.10.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар