петак, 28. октобар 2011.

ZAHVALNICA MUZEJA VOJVODINE ZA DRAGANU MILOŠEVIĆ


     Sekretarka Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Dragana Milošević primila je zahvalnicu od Muzeja Vojvodine povodom donacije koju je uputila ovoj ustanovi.
     Miloševićka je Muzeju poklonila pionirsku knjižicu, maramu i kapu, kakvu su pioniri imali u bivšoj Republici Hrvatskoj, u SFRJ.


     Kako je rekla, ovo je njena prva donacija za koju se odlučila nakon razgovora sa poznanicom kustoskinjom koja je zaposlena u Muzeju.


     - Pre toga nisam pomišljala da imam nešto što bi muzeju bilo potrebno - navela je dodajući:


     - Prosečan građanin verovatno ne razmišlja o uključivanju u doniranje, niti zna da postoji i ta mogućnost, a to bi sigurno, kao i svaka interakcija povećalo interes prosečnog Novosađanina za posete muzejskim izložbama. Da bi se odnos građana prema muzejima promenio, potrebno je stvoriti interesovanje za ovu instituciju već kod predškolske i školske dece.


     Ova donatorka smatra da postoje različiti načini da se interaktivnim poučnim prezentacijama i igrama mala deca zainteresuju za muzejsko blago.


     - Uverena sam da će veliki značaj imati ako se uspe i velikim i malim sugrađanima približiti činjenica da svi mogu da učestvuju u stvaranju svedočanstva o dobu u kome živimo, kao i onom koje je prošlo, samim gestom darivanja nečeg što možda nema značajnu upotrebnu ili materijalnu vrednost, ali je muzeju potrebno - zaključila je ova Novosađanka.

Нема коментара:

Постави коментар