субота, 15. октобар 2011.

GRAĐANIMA SERVIRANE DROGE


     Kragujevac - Predsednik SPO Vuk Drašković kaže da podrška građana evrointegracijama pada jer im je servirana "strašna droga" da će Srbija ulaskom u EU izgubiti Kosovo.



     On je na tribini "Srbija na raskršću, šta dalje?" u Kragujevcu rekao da je Srbija zaboravila da se ne može izgubiti ono što je već izgubljeno.


     "U ime kojih to ciljeva se srpskom narodu plasira laž da mi čuvamo suverenitet nad Kosovom, a tog suvereniteta nemamo, od kapitulacije u ratu protiv NATO alijanse?", upitao je Drašković.


     On je ocenio da "Srbija danas ima suverenitet nad Kosovom i Metohijom ništa veći nego što ima suverenitet nad Nigerijom. "Mi danas čujemo i sa vrha naše crkve poziv da se prosipa krv na Kosovu, to je strašno, a narod ćuti", rekao je Drašković. 


     Naglašavajući da se "treba okrenuti zaštiti onoga što je Jerusalim Srbije bio, danas je i biće, a to su srpski narod na Kosovu i Metohiji i srpska duhovna baština", Drašković je ocenio da "ne sme da postoji veća vrednost od srpskog naroda i od te baštine na Kosovu". 


     Drašković je ocenio da će Srbija, do decembra, kada će se odlučivati o statusu kandidata za članstvo u EU, biti "otpisana" ako se nastavi, kako je rekao, pogrešna, gubitnička i antidržavna kosovska politika. 


     "Da li Srbija ima hrabrosti da za mesec i po dana, koliko nam je ostalo, balvane proglasi za svoj državni i nacionalni interes i blokira put prema Evropi?", upitao je Drašković.


     Drašković je kazao da se "Ahtisarijevim planom upravo garantuje ta zaštita svim srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji". Ocenjujući da je tim planom predviđeno interesno povezivanje srpskih opština sa matičnom državom, Drašković je naglasio da je "taj plan svojevrsna replika bivšeg plana Z4 za Srbe u Hrvatskoj". 


     "Danas nema nikoga ko ne žali, gorko žali zbog gluposti što smo taj plan odbili", rekao je Drašković. Lider SPO je kazao i "da je Srbija deset godina razapeta između Evrope i Rusije i da više nema vremena da se dvoumi, već da mora da se opredeli". 


     "Posle sloma Miloševićog režima 75 odsto građana želelo je da krene ka Evropskoj uniji, a danas je to pola-pola, pola hoće ka Evropi pola u Evroaziju, evroazijsku uniju", rekao je Drašković i dodao da je "obaveza predsednika države, vlade, parlamenta, naučnika, svega onoga što se u Srbiji naziva intelektualnom elitom, da narodu saopšti činjenice na osnovu kojih narod mora da donese odluku". 


     Drašković je ocenio da će Srbija, do decembra, kada će se odlučivati o statusu kandidata za članstvo u EU, biti "otpisana" ako se nastavi, kako je rekao, pogrešna, gubitnička i antidržavna kosovska politika. 



Čanak: Dobra vest iz Brisela     "Da li Srbija ima hrabrosti da za mesec i po dana, koliko nam je ostalo, balvane proglasi za svoj državni i nacionalni interes i blokira put prema Evropi?", upitao je Drašković. 


     Na tribini je govorio i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji je kazao da "Srbija ne može da počne da izlazi iz krize dok se odlučivanje ne pomakne iz beogradskih opština u kojima se živi mnogo bolje nego u drugim u zemlji". 


     "Prema poslednjim podacima deset opština sa najvećim platama u Srbiji su uglavnom u Beogradu", rekao je Čanak. 


     Ne verujem da je reč o sposobnijim i pametnijim građanima u tim opštinama pa primaju tolike plate, već da je "to zbog toga što se sve iz drugih delova Srbije sliva u Beograd", kazao je Čanak.

Нема коментара:

Постави коментар