субота, 29. октобар 2011.

VATIKAN - "POZIVAMO NA STVARANJE GLOBALNE EKONOMSKE UNIJE"


     Očito je kako slabo pratimo vesti vezane uz "Svetu Stolicu", jer zadnji put kada smo proverili Vatikan se predstavljao kao duhovna institucija. Ako je suditi prema najnovijim izjavama koje dolaze iz Vatikana, institucija se trenutno bavi temama koje su daleko od religioznih.
Vatikan - "pozivamo na stvaranje globalne ekonomske unije"
     Vatikan je javno pozvao na uvođenje radikalnih ekonomskih mera i stvaranje globalnog ekonomskog autoriteta koji će nadzirati svetsku ekonomiju. Svaka sličnost sa idejama "novog svetskog poretka" je sasvim slučajna - ili nije?


     Ipak, ne bi Vatikan bio Vatikan kada se ne bi dotaknuo večne teme o siromašnim zemljama. Tako je i u ovaj ekonomski proglas ubačena stavka koja navodi kako bi novo globalno finansijsko telo moralo paziti na siromašne države i slično.


     Prema Vatikanu, proglas bi trebao "voditi" globalne svetske vođe u ostvarenju navedenog cilja. Očito je kako Vatikan, kao i mnoge druge institucije na zapadu, deli mišljenje kako problem globalizma valja rešiti sa još više globalizma.


     O nakaradnosti mešanja crkvene institucije u ekonomsku politiku moglo bi se opširno pisati, ali ako zanemarimo tu činjenicu na trenutak, možemo da analiziramo konkretan razlog ovog proglasa. Sam čin zazivanja "globalnog ekonomskog autoriteta" od strane ovako snažne verske organizacije ima jasan cilj - političku ideju pretvoriti u dogmu.

     Globalizam, čije su centralne institucije Svetska Banka i MMF, ima za cilj uvođenje potpuno neo-liberalnog kapitalističkog sistema u svaki kutak planete. Nakon što je taj model opustošio gotovo čitav 3. svet sada su na red za patnju došli i 1. i 2. svet (negde između ta dva smo i mi). Uvođenje "globalne ekonomske unije" zapravo je uvođenje internacionalne žandarmerije koja neće dopustiti nijednoj grupi naroda da bira svoj put i otme se kontroli izrabljivačke politike globalizma.


     Što se Vatikana tiče, njihovi uvaženi "ekonomisti" bi se mogli podsetiti na sledeći citat: "Pre će kamila kroz ušicu igle, nego bogataš u kraljevstvo nebesko". Zvuči kao nešto što bi potpisao Karl Marx, ali ne u ovom slučaju - pravi autor ovih mudrih reči je neko ko bi Vatikanu trebao biti puno bliži (Isus - Jevanđelje po Mateju, 19,24).

Нема коментара:

Постави коментар