среда, 5. октобар 2011.

ERDOGAN: IZRAEL IMA ATOMSKU BOMBU


Tajip Erdogan (FoNet, arhiva)     Ankara - Turski premijer Redžep Tajip Erdogan ocenio je da Izrael predstavlja "opasnost" za bliskoistočni region zato što poseduje atomsku bombu.



     "Izrael je opasnost za region zato što poseduje atomsku bombu", rekao je Erdogan tokom svoje posete Južnoj Africi. Premijer Erdogan je ranije optužio zapad da vodi politiku "duplih standarda".


     Te zemlje pokušavaju da spreče Iran da radi na proizvodnji nuklearnog oružja, dok u isto vreme ne preduzimaju bilo kakve mere protiv Izraela za koga se veruje da već duže vreme ima atomske bombe, ukazao je Erdogan.


     Izrael nikad nije potvrdio, ali ni demantovao, da ima atomsko oružje, mada postoji široko rasprostanjeno uverenje da je ta zemlja jedina nuklearna sila u regionu Bliskog istoka. 


     Erdogan je ponovo osudio Izrael za napad na humanitarni turski konvoj na njegovom putu za Gazu 2010. godine, kada je poginulo devet turskih aktivista, prenela je turska novinska agencija Anadolija. 


     Nakon što je Izrael odbio da se izvini za taj napad, Turska je povukla svog ambasadora iz te zemlje i zamrzla sve vojne ugovore.

Нема коментара:

Постави коментар