уторак, 4. октобар 2011.

KORAK KA DECENTRALIZACIJI SPORTA


srdjanbogaroskipres
     ZRENJANIN - Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina (SSGZ) i član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin Srđan Bogaroški, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare osvrnuo se na rad ove sportske ustanove u prethodnom periodu, i pohvalio izmeštanje sportskih događaja, iz velikih centara, u manje sredine. 

     - U Zrenjaninu je ove godine organizovano sedam međunarodnih takmičenja, a sam grad pokazao se kao odličan domaćin, sa dobrim organizacionim kapacitetima. Kod nas su održane i završnice nekoliko državnih prvenstava u raznim sportovima i za različite uzrastne kategorije – podsetio je Srđan Bogaroški. On je dodao da je SSGZ do sada organzovao i predstavljanje novog Zakona o sportu za članice saveza, kako bi im bila olakšana njegova primena.


     - Sportski savez je prošle nedelje potpisao sporazum sa Ministarstvom omladine i sporta u vezi sa opremanjem sportskih terena i sala, sa naglaskom na naseljena mesta, kako bi stanovnicima koji ne žive u gradu približili sport i omogućili bavljenje različitim sportskim aktivnostima – rekao je on. Bogaroški je, u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine, ovom prilikom čestitao odbojkašicama Srbije osvojenu titulu šampionki Evrope, posebno Zrenjaninkama Jovani Brakočević, Maji Ognjenović i Brižitki Molnar. On je pohvalio i grad Zrenjanin kao suorganizatora ovog prvenstva, jer se nekoliko utakmica igralo u ''Kristalnoj dvorani'', čime je, kako je istakao, dat veliki doprinos decentralizaciji sporta. U prilog tome ide i usvojeni Zakon o vraćanju imovine, kojim će lokalnim samoupravama, a samim tim i sportistima, biti vraćeni na upravljanje i sportski objekti.
(BILSV, 04.10.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар