уторак, 4. октобар 2011.

SALAR DE UJUNI - NAJVEĆE ISUŠENO SLANO JEZERO NA SVETU


     Salar de Ujuni je najveće isušeno slano jezero na svetu, a njegova uglačana površina stvara privid spajanja neba i zemlje u jedno. Pogledajte fotografije sa očaravajućim prizorima koji oduzimaju dah.
     Isušeno jezero nalazi se na jugu Bolivije u blizini vulkana Tunupa, na nadmorskoj visini od 3.650 metara, a zauzima površinu od 11.000 kvadratnih metara, što ga čini najvećim ove vrste na svetu.
 
     Tokom kišne sezone prekriveno je tankim slojem vode, i tada se pretvara u najveće ogledalo na svetu, i veoma je popularno među turistima koji žele da dožive nešto drugačije.
 Walking on a giant mirror
     Za 15 dolara dnevno možete se smestiti u kućama u blizini jezera, kod neke od lokalnih porodica, ali budite spremni na to da nemate ni struje ni vode, pa čak ni kupatilo.
 Jumping in the clouds
     Ipak, neverovatne fotografije koje turisti ovde naprave nadoknade sve to. Takođe, možete učestvovati u tradicionalnim aktivnostima lokalnog stanovništva: šišanje lama u augustu, odnošenje blokova soli karavanima u udaljena sela i njihova trampa za hranu i ostalu robu.
Rain over the salar de uyuni by Cedinho
4_country_Uyuni_map.gif (14920 bytes)
salar-of-uyuni
24242845
Salar-de-Uyuni-Bolivia-dry
bolivia-salar-de-uyuni
people-salar-de-uyuni
salt-flats-jump-bolivia-salt-lake
photo-salar-de-uyuni
Salar-de-Uyuni-Bolivia2
Photo Sharing and Video Hosting
                  at Photobucket
Photo Sharing and Video
                  Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video
                  Hosting at Photobucket

Нема коментара:

Постави коментар