среда, 22. јун 2011.

BELI OTROV - 2. DEO: BELA SO - OTROV ZA NAŠE TELO


     Ljudi nisu ni svesni da unesu u organizam veliku količinu soli jer je ona skrivena u procesiranim namirnicama. O prekomernom unosu soli dovoljno govori činjenica da čovek danas uzima na desetine puta više soli od predaka. Kuhinjska so je neorganske prirode, što znači da nije ni biljnog ni životinjskog porekla, pa ni ne sadrži enzime. Zadatak biljaka je da neorganske supstance iz zemlje pretvaraju u organske. Kao što čovek ne može da živi od mlevenog kamena ili gvožđa u prahu, tako ne može da vari ili apsorbuje kuhinjsku so. Dokaz nalazimo u činjenici da nju ljudski organizam izbacuje u nepromenjenom obliku. So je otrov za naše telo.

     Soli koja je čoveku potrebna, a kuhinjska to uopšte nije, ima dovoljno u sirovoj hrani. Da je za čoveka predviđeno da troši kuhinjsku so u bašti bi postojala biljka koja rađa kuhinjsku so. Ona se ne bi nalazila 200 metara pod zemljom ili se destilisala iz morske vode.

     Upotreba kuhinjske soli izaziva žeđ u organizmu. Tečnost je potrebna da eliminiše otrov, budući da kuhinjska so spada u grupu stranih tela. To donosi teške posledice, izazivajući visok pritisak. Rastvor soli se delimično zadržava u tkivu i time dolazi do povećanja telesne težine. Ljubitelje soli muči česta glad i žeđ.

     Od 15-20 grama kuhinjske soli koju normalno u tkivo unese većina ljudi kuvanom hranom, zdravi bubrezi mogu da izluče samo 5-7 grama. Zbog toga se takvi ljudi nenormalno znoje i teško podnose vrućinu. Ostatak koji telo ne može da izluči taloži se zajedno sa drugim kiselinama svuda po telu izazivajući najrazličitije bolesti, zakrčenje arterija i rak.

     Upotreba soli u ishrani čoveka slična je savremenom tovljenju stoke. Hrana koja se dodaje stoci meša se sa kuhinjskom solju - jednom vrstom veštačkog đubriva. Zahvaljujući vodi koja se zbog takve hrane nakuplja u ćelijskim tkivima u mesu, kao i koncentrovanoj skrobnoj hrani, životinje brzo napreduju - duvaju se, uz pomoć otrova i vode. Ono što se normalno postiže za godinu dana na ovaj način odigrava se za tri meseca. Bez kuhinjske soli koja čini da su životinje vrlo žedne i proždrljive ovakvo rekordno brzo tovljenje ne bi bilo moguće.

     Pošto bi stoka tovljena na takav način trebala da se ubrzo razboli i ugine, to se ipak ne dešava zato što se ona pre toga kolje. Ali, čovek nije predviđen za tovljenje i klanje.

     Nemojte upotrebljavati mnogo soli. Dnevna količina unošenja je 3-5 grama. Koristite samo krupnu morsku so koja je manje prerađena od obične. Ova so se sastoji od gotovo stotinu elemenata, a kuhinjska od samo dva: natrijuma i hlora. Hlor je koncentrovani otrov. U obliku u kojem se nalazi u soli hlor ima toliko štetno dejstvo da čašom jakog rastvora kuhinjske soli čovek može sebi da oduzme život.

     Kuhinjska so je za nas strano telo, jer je naš organizam deo prirode. I kao što istina ne može da se druži sa laži, tako ni naši organi ne mogu da se druže sa otrovima. Naše telo može da leči i hrani samo priroda i to moćima koje joj je podario Stvoritelj.

     E.G.Vajt u knjizi "Saveti o životu i ishrani" piše da je so potrebna krvi, ali uzimana u malim količinama. Mi upotrebljavamo morsku so u dozvoljenim količinama. Što se tiče upotrebe soli u salatama ostavljamo na vama da li ćete je koristiti ili ne. Mnoge salate mogu da se jedu bez imalo soli i da budu ukusne.

Нема коментара:

Постави коментар