понедељак, 12. март 2012.

PATRIOTE-JUNACI (ČITAJ: PACOVI) POD OKRILJEM NOĆI SPALILI ZASTAVU AP VOJVODINE


     Aktivisti ekstremističkog profašističkog pokreta SNP "Naši" sinoć su u Novom Sadu pod okriljem noći spalili zastavu Vojvodine i ispisali grafit na kom osumnjičenog za ratne zločine Ratku Mladiću čestitaju rođendan.


     Aktivisti omladine LSV i SPO prekrečili su jutros grafite, isto kao što su to učinili i u novembru prošle godine kada je na istoj zgradi, u novosadskom Bulevaru oslobođenja, osvanuo mural sa likom Ratka Mladića.


     "Naši" su naveli da su zapalili, kako su je nazvali, autonomašku zastavu u čast rođendana Ratka Mladića. Grafit "Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rođendan đenerale", kao i šabloni sa likom haškog pritvorenika ispisani su na zgradi koja se nalazi u neposrednoj blizini novosadske Policijske uprave.


     "Naši" su saopštili da su u subotu počeli obeležavanje Mladićevog rođendana pokretanjem akcije "Đeneralizacija", a u saradnji sa udruženjem "Ultra četnici". 



     SNP Naši 1389 je srpska fašistička organizacija nastala udruživanjem pokreta "Srpski narodni pokret 1389" sa klero-fašističkom organizacijom "Naši". To je organizacija zasnovana na ideologiji krvi i tla, ideji stvaranje Velike Srbije, demagogiji kosovskog mita i pravoslavnom radikalizmu. Učestvovali su u svim neredima sa Obrazom, a poznati po veličanju srpskih ratnih zločinaca iz rata '90-ih.
POČAST ZA HEROJA IZ SREBRENICE
     Vojvođanska zastava je u osnovi srpska trobojka (crveno-plavo-belo), simbolizujući pripadnost AP Vojvodine republici Srbiji, sa znatno proširenim plavim poljem na koje su smeštene tri žute petokrake raspoređene u trougao koje predstavljaju tri oblasti, Srem, Banat i Bačku, a podsećajući na zastavu EU, označavaju težnju APV ka evropskim vrednostima i integracijama.


     Proporcije zastave su 1:2 (visina:dužina).


     Zastava je usvojena na sednici Skupštine APV 27. februara 2004. godine.
 

Нема коментара:

Постави коментар