понедељак, 19. март 2012.

ODLUKA O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA JE NA BORISU TADIĆU


     NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je u emisiji Politbiro na RTV-u, na pitanje da li očekuje raspisivanje predsedničkih izbora, da takva mogućnost postoji i da bi to sa jedne strane bilo razumljivo, s obzirom na to da postoje razlozi zašto bi predsednički izbori trebalo da se održe zajedno sa svim ostalim. 
Aleksandra Jerkov 
     Ona je, međutim, dodala i da postoje i razlozi koji idu u prilog tome da predsednički izbori ne bi trebalo da se održe zajedno sa svim ostalim izborima u našoj zemlji. 


     - U svakom slučaju odluka jeste na predsedniku Republike, koji bi u slučaju da se donese odluka da se predsednički izbori održe zajedno sa ostalim izborima, morao da podnese ostavku. Ostavka uvek jeste i politički, ali pre svega lični čin i zbog toga smatram da, iako to treba da bude predmet dogovora, poslednja odluka i poslednja reč treba da bude na Borisu Tadiću – rekla je Jerkova. Međutim, iznoseći svoje lično mišljenje ona je rekla da smatra da predsednički izbori ne bi trebalo da budu održani zajedno sa svim ostalim "zbog toga što je parlamentarna demokratija, jedna stvar koja zahteva poseban pristup, koja zahteva posebnu vrstu kampanje, koja zahteva posebnu vrstu tema o kojima se govori u kampanji". 


     - Ukoliko bismo imali predsedničke izbore, verovatno bi se onda to pretvorilo, u jednu atmosferu referenduma, gde bi se biralo između dve opcije, a na parlamentarnim izborima, na lokalnim izborima, na pokrajinskim izborima imamo mnogo više nego dve opcije – rekla je Jerkova. 
(BILSV, 19.03.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар