четвртак, 22. март 2012.

ŠTA JE PORUKA STRUČNJAKA? - IMA JOŠ VREMENA JER JE TEK 11 SATI! ILI, CENTRALA BRINE O SVEMU

     Kampanja departizacije Ujedinjenih regiona Srbije... "Stop stranačkom zapošljavanju", koja čini jednu od platformi obraćanja Ujedinjenih regiona Srbije (URS) biračima... Bilbordi kojima je preplavljena Srbija šalju poruku da bi posao trebalo da dobiju stručnjaci, a ne partijski poslušnici. Nasmejana lica mladih ljudi, na čijem će znanju i veštinama počivati budućnost Srbije, izazivaju pozitivna osećanja kod svakog ko ugleda bilbord URS-a "Krajnje je vreme". 
     Autori fotografije koja se nalazi na jednom od bilborda sa porukom "Krajnje je vreme" uslikali su prelepu brinetu pokraj sata na Petrovaradinu na kome stoji da je 11 sati, a ne pet minuta do 12. Šta je poruka URS-a? 


     Problem je nastao u zameni mesta velike i male kazaljke. Toranj sa satom je prepoznatljiv znak Petrovaradinske trvrđave i Novog Sada. Prečnih satnih krugova na sve četiri strane baroknog tornja je veći od dva metra, a brojevi su ispisani rimskim brojevima, kao sto je pravilo na hrišćanskim crkvama. Posebnost sata su velika kazaljka koja pokazuje sate, a mala minute, jer su za lađare na Dunavu, smene straže i vojnički red bili značajniji sati, vidljivi iz daleka.


     Stop stranačkom zapošljavanju - ima još vremena


    Tako je ispalo da URS poručuje kako do "krajnjeg vremena" ima još 60, a ne simboličkih pet minuta...

Нема коментара:

Постави коментар