субота, 31. март 2012.

VEBSTER TARPLI: "PRIJATELJI SIRIJE" POKUŠAĆE NADUVATI BROJ MRTVIH DA BI UVUKLI TURSKU U RAT


     U emisiji iranske tv stanice Press TV gostovao je dr. Vebster Tarpli - poznati autor na polju geo-politike i poznavalac situacije na Bliskom istoku. Tarpli tvrdi kako bi uvođenje tzv. "humanitarnog koridora" u Siriju od strane Turske ustvari značilo da je Turska na neki način krenula u rat protiv Sirije. Turski koridor nedopustiv je, tvrdi Tarpli, jer bi se njim služili primarno strani plaćenici i NATO operativci koji bi prostor koristili za nove napade protiv sirijske vojske. Kada bi sirijska vojska uzvratila, doslovno bi morali pucati po turskoj teritoriji unutar vlastite zemlje, tvrdi Tarpli.
slika: Webster Tarpley: "prijatelji Sirije" pokušati će napuhati broj mrtvih kako bi izazvali svjetsku histeriju i potencijalno uvukli Tursku u rat protiv Sirije
     Tarpli veruje da Obama i ostale zapadne sile žele da iskoriste Tursku za svoje planove. Pošto je pokušaj NATO intervencije neslavno propao, sada nastoje nagovoriti Tursku da odradi taj prljavi posao umesto njih. Tarpli smatra da bi takav potez bio jako loš po Tursku koja već i sada ima velikih problema sa kurdskim manjinama. Tarpli se posebno osvrnuo na novi sastanak "prijatelji Sirije" koji će se za nekoliko dana održati u Istanbulu - Tarpli samit naziva "neprijatelji Sirije" - tvrdi da će anti-Asad koalicija još žešće upirati da se stvore uslovi za neku vrstu vojne intervencije. Tarpli previđa da će se masovno manipulisati brojkama ubijenih u Siriji da bi se stvorila "svetska histerija".
(Press TV | tarpley.net)

Нема коментара:

Постави коментар