понедељак, 26. март 2012.

JERKOV: NADLEŽNOSTI VOJVODINE SU VAŽNIJE OD FORMALNOG NAZIVA


     NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je promena Ustava Srbije neophodan preduslov za bolji položaj Vojvodine.
Banovina 
     – U ovom Ustavu se ne može naći dovoljno prostora za bolji položaj Vojvodine i zato ga nužno treba menjati – rekla je Jerkova agenciji Beta. Dodala je da ideja o tome da Vojvodina bude republika nije nova i podsetila da je LSV predlagao status republike za Vojvodinu još 1999. godine. Pojedine manje autonomaške stranke i nevladine organizacije danas su ocenile da bi Vojvodina i Srbija trebalo da budu ravnopravne republike u sastavu federalne "Savezne Republike Srbije", a Jerkova je rekla da se postavlja pitanje koliki je politički kapacitet tih stranaka koje predlažu federalni koncept uredjenja države i kako misle da ga sprovedu u delo.


     – U svakom slučaju, važnije je koji će nivo nadležnosti imati Vojvodina, od toga kako će se to formalno zvati – kazala je portparolka LSV-a. Ona je dodala je da LSV neće učestvovati na Četvrtoj vojvođanskoj konvenciji, koja će biti održana 1. aprila u Novom Sadu.
(BILSV, 26.03.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар