субота, 24. март 2012.

NOVA AUTOBUSKA LINIJA ZA PETROVARADIN


     Radovi na autobuskoj okretnica, za novu liniju 9A u Petrovaradinu, su u toku i nova autobuska trasa treba da se otvori u narednih nekoliko dana.
 
     To je najavljeno tokom današnjeg obilaska radova predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i načelnika Uprave za saobraćaj i puteve Radivoja Pavlova. Nova linija će prevoziti građane i građanke koji žive u delu Račke ulice u Petrovaradinu, ali i u naseljima Alibegovac i Karagača.


     "Posle zahteva stanovnika Karagače i Alibegovca, ali i dela Petrovaradina oko Ulice Račkog, Uprava za saobraćaj i puteve, zajedno sa Gradskim saobraćajnim preduzećem "Novi Sad", je uspela da dođe do zajedničkog rešenja i uvede novu autobusku liniju 9A. Bilo je određenih poteškoća oko toga gde će se nalaziti autobuska okretnica, ali je i za to nađeno rešenje i danas prisustvujemo radovima na asfaltiranju i sređivanju nove okretnice", izjavio je Jovanović tokom obilaska radova.
     On je dodao da će se pored okretnice postaviti i nova autobuska stajališta na trasi linije 9A, te da će se stajališta nalaziti na Mišeluku i u Ulici Račkog u Petrovaradinu, javlja RTV.
 
     "Nova linija ima za cilj da stanovnici dela grada, koji je prvobitno bio vikend naselje, ali je prerastao u zonu gde ljudi svakodnevno borave i stanuju, imaju bliže autobuska stajališta. To će skratiti ljudima ali i deci koja odavde idu u školu, pešačenje od nekoliko kilometara", zaključio je Jovanović.
 

Нема коментара:

Постави коментар